avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sanse anulare contraventie rovinieta 2014 - auto ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sanse anulare contraventie rovinieta 2014 - auto vandut in 2013

Buna ziua,
Anul trecut in octombrie 2013 am vandut o masina, am facut toate actele necesare la circa financiara (e scoasa de la fisc)

Acum cateva zile am primit o notificare de la CNADNR pe numele meu (deci noul proprietar nu a inmatriculat masina) ca in luna mai 2014 am circulat fara rovinieta cu masina vanduta (intr-un judet in care nu am fost niciodata) si ca trebuie sa merg sa platesc amenda.

Am contestat la judecatorie (astept primul termen), dar as vrea sa stiu daca am sanse sa-mi fie anulat procesul verbal....pt ca un avocat mi-a spus ca nu am nicio sansa si ca trebuie sa platesc amenda.

Nu inteleg de ce pt ca nu sunt eu nu am cum sa-l oblig pe noul proprierar sa inmatriculeze masina.....eu nu o pot radia pt ca nu mai am actele masinii.....am fost la politia rutiera, am facut o cerere in acest sens si mi-a spus ca masina nu o pot radia si ca ei fac o observatie in baza lor ca auto a fost vandut dar asta nu inseamna ca cei de la CNADNR vor vedea aceasta observatie....si ca s-ar putea sa mai primesc amenzi.

Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: adina_miu , utilizator 14:47, 15 Octombrie 2014
Consider ca cel mai bine pentru dumneavoastra este sa incercati sa luati legatura cu respectivul cumparator pentru a putea radia masina , deoarce autovehiculul este pe numele dumneavoastra va mai puteti lovi de astfel de probleme nu numai in cazul rovinietei dar si in cazul in care este surprins de radar (mai ales pe autostrada).
am incercat sa iau legatura, avand o copie dupa buletin a cumparatorului, dar se pare ca nu sta acolo si nu a stat niciodata acolo.....este un bloc nou, fara locatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de rovinieta dupa vanzarea autoturismului killque killque Buna ziua, In 2013 am vandut un autoturism de pe persoana juridica pe persoana fizica. Dupa cateva luni autoturismul a fost surprinsa fara rovinietei dar ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere contraventionala rovinieta previas previas Societatea a primit o amenda pentru lipsa rovinietei in anul 2011 .A facut plangere contraventionala ,intrucat autovehiculul a fost vandut cu factura in anul ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta valisox valisox pe scurt, am cumparat o masina pe data de 1 iunie care nu avea rovinieta. dupa semnarea contractului de vanzare cumparare am plecat spre primul petrom si am ... (vezi toată discuția)