Buna ziua.
As avea avea nevoie de un mic ajutor.
Am cumparat un utilaj pentru balciuri si dorim sa ne deschidem firma ,
Ma intereseaza pasii pe care trebuie sa-i facem pentru a putea funcționa, actele necesare , totodata sa putem avea si doi angajati .
Multumesc.
Buna ziua!!
Am o nelamurire legata de o anumita situatie!
Deocamdata sunt in CCC,ar trebuii sa incep serviciul catre sfarsitul acestei luni!
Firma angajatoare este in insolventa!!
Inainte de intrarea in CCC,am avut concediile medicale neplatite!!
Intrebarea mea este:
- pot beneficia de intrarea in somaj la incetarea CCC ??
- ce demersuri trebuie sa fac ??
- i-mi mai pot recupera banii pe concediile medicale de dinaintea intrarii in CCC??
Am divortat in urma cu 4 ani,am un copil care a ramas la fostul sot cedandu-i custodia,sunt platitor de pensie alimentara,hotararea fiind definitiva.
Initial am hotarat amiabil ca pot vizita copilul si ma poate vizita de cate ori pot( ceea ce in hotararea judecatoreasca nu este specificat- dreptul la vizita ,vacantele) insa intre timp m-am recasatorit iar fostul sot nu-mi mai da voie sa vizitez copilul.
Pot sa deschid proces prin care sa cer sa am dreptul la vizita sau acum nu se mai poate face nimic(am avut avocat comun la divort si nu a cerut asta!!)
Revin cu o intrebare legata de oprirea indemnizatiei.
La cat timp dupa achitarea restantelor catre buget mi se va relua plata indemnizatiei,??
Am intrebat in primarie iar acestia nu au stiut ce sa-mi raspunda!!
Ma confrunt cu o problema ciudata!! Eu sunt in concediu crestere copil si nu am nici o datorie catre fisc,in schimb sotul meu are ceva impozite neachitate la masini mai vechi ce nu au fost radiate. M-am trezit ca mi s-a suspendat banii din indemnizatie pana la plata datoriilor sotului . Este normal??
As dori sa mentionez ca,certificatele concediilor prenatale au fost primite de angajator,acesta urma sa faca plata,insa nici pana in ziua de astazi nu a mai facut-o.Certificatele concediilor sunt depuse de 1an si 4 luni. Eu ma aflu in concediu de crestere copil diin ianuarie 2013 si nu
am primit niciun ban pe concediile anterioare. Indrumati-ma va rog in ce parte sa o apuc,nu sunt sume foarte mari de incasat insa sunt drepturile mele. Firma a intrat in insolventa dupa ce eu amvdepus aceste certificate de concediu medical. Multumesc si astept raspuns.v