avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate Helene_pop

Activitate Helene_pop

Fratele mamei mele a adoptat un copil la data de 1.11.1954, prin certificat de adoptie si, la aceeasi data i s-a emis un nou certificat de nastere, dar la rubrica "parinti", sunt trecuti parintii biologici, nu cei adoptivi. Va rog sa precizati, e fel de adoptie este aceasta? Multumesc.
Răspuns la discuția Contract de vanzare-cumparare
PROBABIL CA ULTIMA MEA LAMURIRE, V-A PUS PE GANDURI! Intr'adevar, exista deja, un proces pe rol. Multumesc, atat pentru conversatie cat si pentru faptul ca ati inteles ca un notar poate gresi si, pe deasupra, poate suporta si consecintele greselii sale.
Originalul TP, a fost pierdut, cu adevarat, iar duplicatul nu este identic cu TP vechi, pentru ca a fost modificat, in instanta, avand numele vanzatoarei( adica al titularului TP) eronat. In aceste conditii ce propuneti?
Buna Seara, doresc sa va explic logic, adica in c v-c, TP folosit era gresit. Acest TP, pentru a putea fi corectat, a fost declarat pierdut si apoi declarat anulat, in MO AL Romaniei, apoi s-a obtinut un duplicat, corect d.t.p.v.(inclusiv numele), dar in c v-c exista tot TP vechi, cel gresit. Precizez ca c v-c este la cumparator iar TP Duplicat(corectat) este la vanzator si acesta nu-l da cumparatorului. Atunci cumparatorul cum poate face dovada proprietatii sale din c v-c? V-ati lamurit?
Daca nu va suparati, un c v-c, nu poate fi anulat, chiar daca un notar greseste flagrant? Notarul acesta, pentru greseala sa majora, nu suporta nici un fel de pedeapsa? Va inteleg subiectivismul!
Da, c v-c nu mai poate fi corectat, el trebuie anulat si intocmit alt c v-c, corect, conform TP corectat. Sunteti de acord?
Multumesc pentru raspuns, dar cred ca nu s-au inteles bine lucrurile. Pe procura notariala scria numele meu corect. Logic, numele meu de pe procura, trebuia sa fie acelasi cu cel de pe TP, care era numai pe numele meu (din pacate acest nume era eronat). Notarul vazand ca numele, de pe cele doua acte, nu sunt aceleasi, trebuia sa recomande corectarea TP, dupa aceea realizand c v-c. Evident, d-na notar JOHA, notarul, din naratiunea mea, avea raspunderea activa, deci a realizat o eroare profesionala, impardonabila. Sunteti de acord?
Multumesc pentru raspunsul Dvs, dar va precizez ca c. v-c a fost intocmit de un notar care trebuia sa fie foarte atent la TP, care era gresit, la momentul acela, fiind numele meu gresit si, care a fost corectat prin instanta de judecata, ulterior de mine, in ideea de a obtine un nou contract. Nu considerati ca vina este integrala a notarului, care a acceptat tacit sau din alte motive, un TP gresit si tot felul de neadevaruri, in c v-c si, caruia instanta trebuie in mod imperios sa-l oblige sa intocmeasca un nou c v-c, corect, cel vechi trebuind sa fie anulat ?
Buna Ziua,
Am vandut un teren de 4ha in anul 1886, cu chitanta de mana. In anul 2000, am realizat contractul de vanzare-cumparare, la notar. In anul 2012, am constatat ca acest c. v-c era gresit, deoarece titlul de proprietate avea numele meu gresit, reprezentantul mandatat de mine, cat si cumparatorul spusesera niste neadevaruri in c. v-c, pretul era gresit declarat (adica nu era cel din chitanta de mana) de ambii. In 2012, m-am adresat notarului care intocmise c. v-c, acesta a refuzat sa intreprinda un act corector, m-am adresat unui mediator, la care notarul nu s-a prezentat niciodata. Am obtinut un proces verbal de la mediator si am deschis un proces, impotriva notarului, dar la acest proces, am chemat in calitate de parati pe cei doi descrisi mai sus. In speta, am solicitat anularea acestui c. v-c, deoarece are toate paragrafele eronate si intocmirea unuia corect. Procesul este in curs. Sfatul, pe care vi-l solicit, este de a afla daca este posibil sa obtin solicitarea mea, daca cele doua persoane pot fi declarate de rea-credinta, daca se impune, in paralel cu acest proces, sa intentez cate un proces pentru fiecare dintre ele si care ar mai putea fi alte sustineri, ale mele, in castgarea cauzei. Multumesc pentru raspunsurile primite.