avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate Mitra

Activitate Mitra

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc foarte mult, doamna avocat Ciurea, si pentru acest raspuns. Multumesc inca o data tuturor celor care mi-au raspuns.
Va multumesc pentru raspuns. In cazul in care nu ne intelegem intre frati si hotarim sa ajungem la instanta, mai trebuie sa trecem intii pe la notar ca sa constate notarul ca nu ne intelegem, sau putem sa apelam direct la instanta? Va multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns. Fratele care are testament pe casa mamei dar nu a acceptat expres mostenirea, el a avut grija de mama in ultimii ei ani, in casa lui, si s-a ocupat de inmormintare impreuna cu ceilalti doi frati. Insa privitor la casa din testament, aflata la 300 km distanta, el nu a facut absolut nimic, nici nu a pus piciorul pe acolo, nu a facut nici o cheltuiala, nu a luat de acolo nimic, nu a adus acolo nimic. Poate fi considerat ca a acceptat tacit mostenirea? Va multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns. Inteleg ca daca unul din frati, care stia de deces, nu si-a exercitat dreptul de optiune succesorala in termen de un an de la deces, desi putea sa o faca, nu mai are dreptul la partea care i s-ar fi cuvenit daca ar fi acceptat mostenirea. Am inteles bine? Multumesc pentru raspuns.
Suntem trei frati. Inainte de a deceda acum trei ani, mama noastra i-a facut testament unuia dintre noi pentru casa ei, aceasta fiind singura ei proprietate. Cei doi frati exclusi prin testament au acceptat mostenirea la un notar in primul an dupa deces, fratele din testament nu.
Acum, dupa trei ani de la deces, vrem sa facem dezbaterea succesiunii.
Fratele care are testament mai are dreptul sa mosteneasca ceva daca nu a acceptat mostenirea? Cum se imparte casa in aceasta situatie?
Va multumesc.
Pot sa obtin actele medicale ale tatalui. Am sa va contactez.
Multumesc pentru raspunsul clar si complet.
Suntem cinci frati iar tatal nostru a decedat la 85 de ani fiind grav bolnav. Dupa deces am aflat ca unul dintre frati are un testament facut acasa in prezenta notarului, cu doua saptamini inainte de a muri, prin care tatal nostru ii lasa lui toata averea.
Noi consideram, stiind starea de boala a tatalui, ca tatal nostru nici macar nu a stiut ce se intimpla cind a venit notarul la el.
Am dori sa stim cit timp avem la dispozitie pentru a deschide un proces pentru anularea acestui testament.
Multumesc.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Tirul l-am cumparat ca persoana fizica de la persoana fizica, banii i-am trimis prin banca, actul de vinzare-cumparare l-am primit prin posta.
Eu ma consider proprietar dar nu pot intra in posesia bunului meu din cauza fostului proprietar. Cind am fost sa iau tirul si remorca mi-a aratat numai tirul, era abandonat, cu geamurile sparte, nu avea cheile, nu l-am putut porni, remorca lipsea si zicea ca nu stie unde este.

Aceasta nu este cumva o fapta penala din partea lui?
Va multumesc.