Update!!! Am facut o cerere cu nr de inregistrare la primarie unde trebuiau sa imi formuleze raspunsul in scris de ce sunt refuzata . Surpriza am fost sunata ca sunt scutita de impozit si la a doua masina , deoarece nu exsita nici o precizare in lege si au interpreta-o de data aceasta in "favoarea" mea .
Exact legea nu este , si de ce se decide in favoarea lor si nu a mea ? De imobil este alta poveste ca locuim toti intr-o locuita autoturismul nu este acelas lucru . De ce 2 copii cu aceleasi drepturi au tratament diferit , unul este discriminat sa spun asa.
buna ziua,
Am doi copilasi cu handicap grav gr 1 , recent la al doilea i s-a dat grad si certificat de handicap . Intamplator am 2 masini pe nume, si am depus actele pt scutirea de impozit la cea de a doua masina cu certifical celui de al doile-a copilas. Mi s-a refuzat pe motiv ca am voie doar o masina la scutirea de impozit. Daca am 2 masini si 2 copii cu aceleasi drepturi, nu inteleg totuti conform carei legi mi se refuza acest lucru. Copiii au programe de recuperare diferite , scoli diferite , deplasari diferite unul merge cu mine unul cu tatal. Nu gasesc situatia mea in nici un articol de lege.
sole_io
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din propria experienta va raspund ca dupa 4 ani am castigat un proces de executare silita , eu fiind in situatia asemanatoare cu a dvs. Prescriptia nu intervine automat decat cum vi s-a raspuns sa face-ti contestatie. Daca BEJ a avut dovezi ca a operat orice act in acel dosar si nu l-a lasat nelucrat timp de 3 ani nu intervine prescriptia. Nu o puteti invoca. Daca exista citatii pe care dvs nu le-ati primit sunt considerate valide si astfel nu inetrvine prescriptia. Ei v-au citat unde dvs legal aveti domiciliul . Daca nu au dovezi ca v-au citat atunci putea-ti reface contestatia respinsa de judecatoria de domiciliu la urmatoare de exemplu la cea de judet , dar tot in 15 zile . Pute-ti merge cu dosarul la alt executor sa il studieze si sa v-a dea un sfat sau un avocat specializat pe astfel de cazuri.
Mie mi l-au respins dupa 2 ani , dupa care am facut apel, ciudat ca v-a respins contestatia atata de repede in 2024 .
924/787/2021 Tribunalul Sibiu 22/09/2023 contestatie la executare Apel
924/787/2021 Judecatoria Avrig 04/06/2021 contestatie la executare Fond
multumesc frumos, probabil cu betisorul in nas chiar si fortata voi putea face testul, dar nu acesta de a scuipa .O sa vedem ce metode vor fi pt copii speciali
si eu sunt interesata de acest subiect , dar vad ca se indeparteaza de la esenta si intrebare f f f mult. I cazul meu fetita are autism si nu raspunde la nici un fel de comanda, nu este in stare sa scuipe , NU O POT FACE SA SCUIPE NICI SA VREAU SA RESPECT OM , CE FAC IN ACEST CAZ, TOATA SCOALA SPECIALA UNDE ESTE EA SUNT COPII CU CARE NU TE INTELEGI, II TINEM ACASA , CE SE INTAMPLA IN CAZUL IN CARE NU II TESTAM ? Acesta esete intrebarea si nu cea care mama vrea nu vrea etc, ce se intampla daca nu ii testam din anumite motive intemeiate sau nu . MUltumesc
Nu mai este valabil pt eliberarea certificatului prin boala din cate stiu. Daca aveti informatii ca totusi se poate va rog sa imi spuneti
ElenaAmza a scris:
Covid lasă urme - testul negativ pe care spuneți că l-ați făcut poate fi fals negativ; e nevoie de ex de determinare anticorpi care vor evidenția cu adevărat dacă ați trecut prin boală.
problema este ca devenisem negativa in momentul recoltarii testului, am facut plangere la ei dar vroiam un sfat legal unde sa mai fac in situatia actuala , gresala este a lor.Si sa ma vaccinez astazi nu imediat am certificat verde sunt x zile de la prima doza ... sau x zile de la vaccin . Nu se poate impune ceva la care un om chiar si obligat nu poate face nimic de a doua zi . Imi dau seama ca de fapt nu avem nici o lege sa ne tuteleze drepturile
Buna ziua, o sa adresez mai multe intrebari legate cam de acceasi situatie certificatul verde.
acum 10 zile avand simtome specifice infectarii Covid am facut un test iesind pozitiva. am informat medicul de familie , acesta dsp , eu scolile , reteta medicala etc, dar DSP a pierdut mailul nu am fost pe lista si nu mi-au trimis salvarea . Dupa 3 zile de asteptari am sunat zilnic la dsp descoperind ca nu sunt in evidenta dar ca vor trimite ei cererea pt a fi testata la domicilui, dupa alte 3 zile imi raspunda ca nu se stie cand vor venii ca au multe cereri ,nu m-au trecut ca prioritate avand in vedere cade o saptamana ii tot sun ( telefoanele fiind inregistrate cu conversatia) , in final am sunat la 112 si a venit ambulanta spitalului pt a ne testa . In urma testelor eu eram deja negativa ( boala mai si trece) ramanand pozitiv doar sotul si urma sa raporteze carantina fiind contact direct.
intrebarea mea este cum pot avea certificat ca fiind trecut prin boala avand in vedere ca am facut toti pasii corecti si ei nu au venit si nu m-au luat in evidenta? ce fel de plangere si unde o pot face pt deserviciul care dsp-ul l-a facut si acum am urmari: nu am certificat verde, nu am concediu medical fiind negativa ,nu a primit sotul nimic nici el, scutire pt scoala , stam de 2 sapt in autoizolare dar oficial nu stim putem iesi afara, luam amenda, suntem trecuti undeva?
Cealalta intrebare este, avand un copil cu handicap trebuie sa depun decontul pt deplasari si pt rovinieta , de luni institutiile publice se intra cu certoficat verde. Nu il am ca DSP nu si-a facut indatoriile , poate acesta restrictie sa imi anuleze dreptul la decontul copilului drepturile de handicap in mod indirect ?