avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Activitate eulalia

Activitate eulalia

Inteleg ca respectarea prevederilor legale inseamna acordarea celor 20 zile lucratoare ca preaviz in urma desfiintarii postului.
Va multumesc!
Buna ziua,

Dupa reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM dupa cit timp si in ce conditii legale se poate incheia CIM -ul salariatei care a fost in concediu crestere copil pt 2 ani? Desfiintarea postului? Mentionez ca in feb acest an firma a concediat doi angajati prin desfiintarea posturilor.

In concluzie firma nu ar mai avea nevoie de inca un angajat, nici macar 6 luni.

Multumesc anticipat!
Ne obliga Codul Muncii sau o alta lege ca aceste zile libere platite pt evenimente familiale deosebite sa fie stipulate in Regulamentul intern?
In momentul de fata la firma la care lucrez nu este in vigoare nici un Contact Colectiv de Munca (sub 21 salariati) si nici nu are prevazut in Regulamentul intern zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite. Acordarea acestor zile libere platite este obligatorie sau ramine la latitudinea patronului sa le dea sau nu?
Multumesc!
Răspuns la discuția Mostenire in urma deces bunic
Credeti ca poate vinde intregul apartament fara incuviintarea si stirea fiicei mele, ca fiind numai al ei? Pun aceste intrebari pentru ca nu prea sunt sigura de bunele intentii ale fostei soacre.
Precizez ca succesiunea s-a facut si fiica mea are certificat de mostenitor eliberat de notar.

Va multumesc pentru raspunsurile anterioare
Buna ziua,

Fiica mea a mostenint 3/4 din cota indiviza de 1/2 dintr-un apartament in urma decesului bunicului de pe tata, soacrei mele revenindu-i restul de 1/2.

Intrebarea mea este, poate ea sa-si vinda numai partea ei din apartament sau apartamentul se poate vinde ca un intreg unui singur proprietar?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Indemnizatie de somaj
Cum putem interpreta art 45 alin(1) lit. i ?
Art. 45. - (1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
....
i) pe perioada acordarii platilor compensatorii, potrivit legii.

Platile compensatorii acordate conform CCM se considera acordate potrivit legii?

Răspuns la discuția Indemnizatie de somaj
In 2003 la societatea la care lucrez s-a facut concediere colectiva in baza OUG 8. Societatea a acordat plati compensatorii cf CCM timp de 6 luni, perioada in care fostii angajati nu au primit indemnizatie de somaj si nici venitul de completare. Ma intreb daca legea 76/2002 s-a schimbat de atunci, in sensul ca poti avea pe luna un venit mai mare decit salariul minim pe tara si sa primesti indemnizatia de somaj in acelasi timp.