avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in urma deces bunic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in urma deces bunic

Buna ziua,

Fiica mea a mostenint 3/4 din cota indiviza de 1/2 dintr-un apartament in urma decesului bunicului de pe tata, soacrei mele revenindu-i restul de 1/2.

Intrebarea mea este, poate ea sa-si vinda numai partea ei din apartament sau apartamentul se poate vinde ca un intreg unui singur proprietar?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 21:26, 27 Noiembrie 2010
Daca doreste sa vanda are mai multe posibilitati .:sa vansa cota sa indiviza cuiva dar este greu de gasit un cumpoarator pentru asa ceva si ii poti face rau coiproprietarului sau poate solicita un partaj la instanta caz in care apartamentul se va atribui celui ce-l va solicita sau celui ce are o cota mai mare si acela va plati despagubire. F Daca nu are bani sa o despagubeasca apartamentul se vinde la licitatie si banii se impart conform cotelor, dar pretul de vanzare va fi sub pretul pieteti. Cea mai buna solutie este tranzactia adica intelegerea intre coproprietari .Consultati un avocat .
poate sa promoveze in instanta o actiune pt iesirea din indiviziune.
Credeti ca poate vinde intregul apartament fara incuviintarea si stirea fiicei mele, ca fiind numai al ei? Pun aceste intrebari pentru ca nu prea sunt sigura de bunele intentii ale fostei soacre.
Precizez ca succesiunea s-a facut si fiica mea are certificat de mostenitor eliberat de notar.

Va multumesc pentru raspunsurile anterioare
Exclus. Nu are cum pentru că nu e proprietară pe tot. Chiar dacă se va prezenta la un notar cu un posibil cumpărător, înainte de a le întocmi contractul notarul verifică actele de proprietate și extrasul de carte funciară. Din CM și extras se va vedea clar că e coproprietară cu fiica dumneavoastră drept pentru care nu are cum să vândă și în numele ei fără mandat special.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu doi proprietari adumitru adumitru Buna seara! Am si eu o intrebare la care sper sa gasesc raspuns aici. Socrul meu a murit acum 29 de ani, sotul meu atunci avand cam un anisor.Socrul meu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am nevoie de lămuriri într-o chestiune. eu și ... Gabriela Gabi C Gabriela Gabi C Bună ziua. Am nevoie de lămuriri într-o chestiune. Eu și soțul meu stăm la mama lui. Apartamentul este pe numele ei. Ceea ce doresc să știu este dacă ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare fara acte originale ContSters121575 ContSters121575 As vrea sa ma ajute si pe mine ce este de facut in situatia urmatoare: - am imprumutat luand un credit de nevoi personale fara ipoteca pentru a ajuta un ... (vezi toată discuția)