avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare fara acte originale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare fara acte originale

As vrea sa ma ajute si pe mine ce este de facut in situatia urmatoare:
- am imprumutat luand un credit de nevoi personale fara ipoteca pentru a ajuta un cumnat, la cumpararea unui imobil;
- nu am facut niciun act prin care sa dovedesc faptul ca ii dadeam acei bani.
- imobilul a fost cumparat pe numele soacrei;
- sub amenintarea ca daca soaca-mea nu-i va face procura, probabil pentru a putea vinde imobilul, nu va plati ratele, a primit ceea ce dorea. Binenteles ca nu plateste nicio rata, le plateste soacra-mea.
- imi inchipui ca a vandut imobilul, chiar daca actele originale de vanzare-cumparare sunt la mine.
Pot eu contesta actul de vanzare- cumparare?
Pe mine ma intereseaza din banii rezultati in urma vanzarii sa se achite creditul pe care l-am luat sa-l ajut. Precizez ca de cand s-a vazut cu "sacii in caruta" nici nu mai vorbeste cu noi.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihnea Balescu , Consultant credite si finantari 00:51, 14 Septembrie 2011
Nu are cum sa vanda imobilul fara originalul contractului de vanzare cumparare. Poate doar sa existe posibilitatea de a merge la notariatul unde s-au perfectat documentele, sa declare ca a pierdut contractul si sa ceara o copie legalizata, eventual. Dar ma indoiesc ca se poate.
soacra poate cere un buletin de informare de la OCPI sa vada daca mai e proprietar.
Imputternicirea o poate revoca oricand si sa-l notifice pe cumnat ca a revocat-o. Puteti incheia apoi un act de vanzare sau de intretinere cu soacra pt respectiva casa, daca tot platiti das, sa stiti pt ce.
Sau vindeti daca mai e cazul si achitati banca
Gabrielle Monique a scris:

Nu are cum sa vanda imobilul fara originalul contractului de vanzare cumparare. Poate doar sa existe posibilitatea de a merge la notariatul unde s-au perfectat documentele, sa declare ca a pierdut contractul si sa ceara o copie legalizata, eventual. Dar ma indoiesc ca se poate.

se poate! avand si procura...!
Pe bune? Ramane femeia si fara casa si cu banii pierduti! :stunned:
Este vorba despre un imobil cumparat prin efortul nostru/ imprumuturi pe care el urma sa le achite, altul decat cel in care sta soacra. Acum dupa ce i s-a facut procura pentru a putea vinde imobilul, nu stim ce este de facut. Soacra nu indrazneste sa-i spuna nimic, respectivul fiind si o fire mai violenta. Despre revocarea procurii nici nu se pune problema ca o va face. Precizez ca acel cumnat de "toata isprava" sta in casa soacrei cu tot cu nevasta si copii. Despre imobil nu avem cunostinta al cui mai este. Stiu...se merge la cadastru...Si totusi, daca l-a vandut? Ce pot face EU sa-l oblig/conving/constrang sa achite banii primiti de la mine.

Alte discuții în legătură

Vanzare dupa succesiune catalinu catalinu Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca subiectul meu a mai fost discutat.... Situatia mea este urmatoarea.... In urma cu aproape 2 ani socrul meu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare mama-fiu mihaela_let mihaela_let Buna ziua. Soacra mea vrea sa ne faca act de vanzare-cumparare(ea este proprietar) pe casa si teren cu uzufruct viager si totodata cu plata sumei de 30.000 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu cu clauza ... Emanuela12345 Emanuela12345 Buba ziua!Urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu cu clauza de habitatie viagera pt ea.Cumnata mea vrea jumătate din suma.Este corect având în vedere ca ... (vezi toată discuția)