avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu cu clauza ...

Buba ziua!Urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu cu clauza de habitatie viagera pt ea.Cumnata mea vrea jumătate din suma.Este corect având în vedere ca soacra rămâne cu noi?
Cumpărarea o faceți în mod real, plătind toată suma de bani care valorează imobilul prin virament în contul bancar al soacrei`? Asta este ceea ce contează, nu ce vrea cumnata.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iulie 2023
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce treaba are cumnata cu ap mamei? Ea nu are niciun drept, deci nicio parte din nicio suma . Sigur ca soacra ii poate da o parte din pretul incasat, dar doar daca vrea sa ii dea.
Nu toată suma.Ne am inteles la 40.000 euro .Cu clauza habitatie viagera.Ac bani merg la cumnata

Dapix a scris:

Cumpărarea o faceți în mod real, plătind toată suma de bani care valorează imobilul prin virament în contul bancar al soacrei`? Asta este ceea ce contează, nu ce vrea cumnata.

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs nu datorați niciun ban cumnatei.
Obligația de a achita prețul este fata de soacra, ca vânzător.
Mai departe, soacra nu are decât sa ii doneze banii fiicei ei.
Nu ii dati bani cumnatei, pentru ca, riscați ca după un timp, soacra sa se sucească și sa spună ca ea nu a primit niciun ban.
Iar dacă ii dați bani cumnatei în ideea ca după moartea soacrei, sa nu mai aibă pretenții la apartament, ceea ce faceți acum este un pact asupra unei moșteniri viitoare, care e nul absolut.
Adică o astfel de înțelegere nu e legala, ceea ce înseamnă că sora soțului poate emite pretenții după decesul mamei ei.
Pt suma de bani ce i-o da, sa faca soacra act de donatie

Alte discuții în legătură

Vanzare dupa succesiune catalinu catalinu Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca subiectul meu a mai fost discutat.... Situatia mea este urmatoarea.... In urma cu aproape 2 ani socrul meu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Mostenire costache1 costache1 sotul meu e singur la parinti ca sa ne dea casa soacra prin vazare cumparare cum trebuie sa facem actele ia ar avea pretentie la o camera dar actele sa ... (vezi toată discuția)