avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu cu clauza ...

Buba ziua!Urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu cu clauza de habitatie viagera pt ea.Cumnata mea vrea jumătate din suma.Este corect având în vedere ca soacra rămâne cu noi?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apartamentul este doar al soacrei? Sau e si pe socru? Acesta este in viata sau a decedat? Daca este si pe socru, iar acesta este decedat, dar nu s-a facut succesiunea, soacra nici nu poate vinde tot apartamentul, iar cumnata are si ea parte de la tata.
Daca este DOAR al soacrei, atunci aceasta poate face fix ce vrea cu el. Cumnata nu are drept la nimic, momentan. Dupa moartea soacrei, vede ea ce mai poate face.
Buna ziua,

Soacra dumneavoastra decide modalitatea in care opereaza transferul dreptului de proprietate.

Cumnata nu este proprietar, prin urmare, nu poate emite pretentii cu privire la pret.

Dreptul de abitatie viagera confera posesia si folosinta celui care exercita acest drept.

Virati pretul intr-un cont bancar, iar acest aspect sa fie mentionat in contractul de vanzare-cumparare.

Pretul trebuie sa fie real, sincer si serios, altminteri, daca este derizoriu, suntem in prezenta unei donatii deghizate.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare dupa succesiune catalinu catalinu Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca subiectul meu a mai fost discutat.... Situatia mea este urmatoarea.... In urma cu aproape 2 ani socrul meu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Mostenire costache1 costache1 sotul meu e singur la parinti ca sa ne dea casa soacra prin vazare cumparare cum trebuie sa facem actele ia ar avea pretentie la o camera dar actele sa ... (vezi toată discuția)