avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Activitate adrianatroi

Activitate adrianatroi

am intrebarea ce probleme sunt la intocmirea unui testament olograf daca matusa mea este in varsta, are 98 de ani, are mintea perfect lucida si vrea sa imi lase mie in calitate de unica mostenitoare, casa. Ea este in grija mea si mi-a lasat un testament scris de mana sa. Mai vrea sa mai scrie, in plus si in detaliu, despre dorinta ei - tocmai ca sa dovedeasca ca este in perfecta stare de luciditate si ca sa certifice ca este scrisul ei. Am facut si o inregistrare pe reportofon ca sa arat ca nu este fortata sa faca acest lucru. Vor fi probleme la inregistrarea legala ulterioara? Eu sunt nepoata de la bunica mea care a fost sora ei. Ea nu are copii si nici alte rude apropiate. Multumesc.
Doresc sa stiu daca sotia are dreptul la pensie de urmas dupa decesul sotului si in ce conditii, daca se aplica tuturor categoriilor sociale. Stiu ca in cadrul armatei exista pensia de urmas dar nu stiu daca legea e generala. Mai stiu ca sotia trebuie sa aiba varsta legala de pensionare si ca poate opta sa-si pastreze propria pensie sau sa o preia pe cea a sotului dar aceasta i se da in proportie de 50%. Va multumesc.
Doresc sa stiu daca, conform noului cod de procedura civila, se aplica principiul precedentului. Daca o persoana sau un grup castiga un proces, alta persoana care sustine aceeasi cauza in alt proces poate invoca acest principiu pentru a castiga propriul proces. Exista situatii cand, avand aceeasi cauza, hotararile judecatoresti au fost diferite in procese diferite. Adica unii au castigat procesul iar altii au pierdut desi aveau situatii identice. Multumesc, este foarte important sa gasesc raspuns la aceasta situatie. Un membru al familiei mele este implicat alaturi de un grup intr-un proces de recuperare a unor drepturi banesti anulate. Pana acum a pierdut desi a utilizat toate caile de atac. Un alt grup care are cereri similare si exact aceleasi date a reusit sa castige deci la aceeasi cauza s-au dat hotarari judecatoresti diferite. Se doreste repunerea pe rol cu invocarea acestui principiu. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Daca sotul meu este pensionar militar eu pot beneficia de asigurare de sanatate ca si coasigurat?