Cartea de identitate se schimba la Primaria de care apartine spatiul unde vrea sa isi faca adresa de domiciliu pe noul buletin (carte de identitate), Birou evidenta populatiei si poate sa duca ptr stabilirea domiciliului actele spatiului unde locuieste acum. Trebuie sa se prezinte si proprietarul spatiului ptr a-si da acceptul, daca nu e ea proprietara cu acte. Tot Evidenta populatiei elibereaza si carte provizorie de identitate, ar fi bine sa mearga acolo sa se informeze exact.
Fara cerificat de urbanism si autorizatie de constructie este ilegal sa construiti ceva! Cine credeti ca va va face receptia lucrarii daca nu cei de la urbanism? Si atunci puteti fi pasibili de amenda, nu e de jucat cu asa ceva, parerea mea.
Am contract de intretinere cu socrii si vreau sa iau un credit cu ipoteca dar bancile nu accepta drept ipoteca imobil cu contract de intretinere. Intrebarea mea este: Pot schimba contractul de intretinere in contract de vanzare-cumparare in situatia in care unul dintre socri este decedat acum iar cel in viata este de acord cu schimbarea contractului? Va multumesc.
Buna seara. Va rog sa imi raspundeti la urmatorul caz. Fratele meu locuieste (acuma s-au separat) impreuna cu sotia in straintate si vrea sa divorteze in vara cand vine acasa. Problema este ca in Romania ei nu au bunuri comune ci numai in strainatate au casa si masina luate cu credit, pe care il plateste fratele meu si pe care le foloseste el cu copilul, deoarece sunt impreuna, cumnata i-a parasit. Sigur va urma si un proces de partaj. Intrebarea este cum se poate face partajul daca bunurile sunt in strainatate? Daca erau in Romania se rezolva problema cu evaluatorul dar in cazul asta, tinand cont ca si acolo s-au devalorizat casele, cum se poate face partajul? Va multumesc.