avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune-drept de construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune-drept de construire

buna ziua,suntem 4 frati si nu am facut succesiunea dupa tata care a decedat in 1995.Acum ,eu si sotul meu vrem sa ridicam o cabanuta in curte unde sa mergem cand vrem,insa nu avem bani de succesiune.Ceilalti frati si mama nu dispun de bani iar eu singura nu vreau sa platesc totul.Pentru a obtine dreptul de a construi ceva in curte,pot doar sa primesc acordul scris de la ceilalti?Cu specificatia ca atunci cand se face succesiunea sa se scada din partea ce m-i se cuvine dupa tata?Cum trebuie sa procedez,pentru a fii totul legal,sa nu am probleme ulterior?Exclus momentan succesiunea, ,multumesc
Cel mai recent răspuns: kikke , utilizator 12:17, 18 Iunie 2014
NU SE POATE FARA SUCCESIUNE dupa cum nici ceilalti nu va pot da nici un acord deoarece si ei sunt in aceasi situatie cu dvs. fara dezbaterea succesiunii, nu se elibereaza certificat de mostenitor si deci nu intrati in posesia bunurilor ce sunt de mostenit.
multumesc,...,dar la succesiune trebuie sa mergi cu temele facute,adica fiecare a stabilit ce si cat vrea,si notarul imparte intocmai,sau ramane la latitudinea acestuia cat, cum si care parte o primeste fiecare?
Succesiunea se imparte cf cotelor legale- mama va mosteni 1/4 din ce avea tata si copiii impart egal restul de 3/4. Mai departe, ce ia fiecare efectiv, dvs ca ex vreti o bucata de teren sa va faceti casa, se cheama partaj.
Banii pe care ii dati pt dezbaterea mostenirii, ii puteti scade din sulte, adica din vbanii care li s-ar cuveni celorlalti daca va da cate un pic din partea lor.
Apoi pe bucatica dvs de teren veti face cadastru, veti intabula si abia apoi se cheama ca stiti care e bucata dvs si veti lua autorizatie de contructie.

Buna ziua,dar daca merg impreuna cu mama,care cu sau fara succesiune detine jumatatea ei faptic,pot sa obtin un acord din partea ei,cu martori(mama este dispusa sa ma ajute)si sa ceara ea certificat de urbanism....autorizatie de constructie...si ce mai trebuie,apoi eu sa ma apuc de constructie si sa deschid succesiunea in timp,ca mai apoi la intabulare sa o fac pe numele meu?Ce credeti?
cred ca va complicati, e spre binele dvs si sa aveti actele in regula cand va apucati de constructie, sa nu aveti discutii apoi cu restul familiei.

Alte discuții în legătură

Daca se poate sa ma ajutati- succesiune- partaj Alexandra 1990 Alexandra 1990 Bunica ia lasat mostenire toate bunurile Ei mamei. Din nefericire Mama a murit si ea. Am ramas cu tatal si cu fratele meu. Eu intre timp am construit o casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire, intabulare, iesire din indiviziune florentina1990 florentina1990 Buna seara. In urma decesului bunicului meu, tatal meu a mostenit o bucata de pamant din partea bunicului pe care ne am construit o casa. Acum a decedat si ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa leorot leorot in 1994 tatal meu a inceput o casa, pe terenul parintilor lui. in 1997 tatal meu a decedat. in 2004 bunicul a decedat. in 2006 eu am finalizat contructia. ... (vezi toată discuția)