înca nu am depus cerere de restituire in instanta, urmeaza sa o depun in curând şi o să invoc faptul ca procedura administrativa la ANAF a fost aprobată şi executată parţial, cum aţi zis şi Dv.
Vă rog să mă ajutaţi, care Tratatele U.E se poate invoca...
ANAF - ul poate să invoce faptul că sa abogat Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 şi din cauza asta sa blocat procedura administrativă de restituire... răspuns la întâmpinare?
Cererea de restituire a fost întemeiat pe aceste legi:
- Ordonanţa Guvernului nr. 40/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonantei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, aparut în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 655 din 31 august, de asemenea;
- Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 274 din 12 aprilie 2016 a fost publicat Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor şi al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 682/1154/2016 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor prevăzute la art. 7,9 şi 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 37/2014, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi dobânzile calculate până la data plăţii integrale ;
cu intrarea în vigoare a Legii nr. 1/2017 s-a dispus abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.
La data de 11 ianuarie 2013 am achitat taxa auto;in anul 2014 am pierdut procesul la Curtea de Apel. In anul 2016, pe cale administrativa am primit de la ANAF prima tranşa , adica 20%. După intrarea în vigoare a Legii nr. 1/2017,restituirea taxei auto se poate continua pe cale judecătorească. În speta actuala care este baza legala pe care pot sa invoc pentru a primi banii?
am fost acuzat la serviciu de furt; dupa o anchetă internă, sa stabilit ca acuzaţiile la adresa mea sunt false.
După ancheta interna superficială, pot sa cer sa se formeze o comisie internă şi cei vinovaţi să fie traşi la răspundere ? În extern care este procedura de a depune plângere inpotriva vinovaţiilor ?
pentru restituirea taxei, care este dobânda legală ce se poate solicita de la ANAF?
- cea prevăzută de art. 124 din OG 92/2003, calculat din ziua următoare expirării termenului prevăzut la art. 70 din acelaşi act normativ?
În speţă este vorba de un examen organizat pentru promovare post vacant;
Comisia este alcatuit din trei persoane conform regulamentului interior;
Pentru acest concurs s-au înscris două persoane având drepturi şi pregătire profesională conform cerinţelor.
Problema este că în comisie se află o persoană în calitate de şef ierarhic care a propus pe unuia dintre concurenţi care ar fi mai acceptabil chiar înaintea publicării examenului pentru ocuparea postului, care se află în subordinea sa. Mai mult, tematica, bibliografia, testul care va fi la examen este întocmit de această persoană.
Ce se poate face în acest caz ?
Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15.
Am citit în presa ca se castigă procese pentru că procesul verbal este emis electronic, avand doar o stampila, nu si semnatura agentului, mai exact sunt lovite de nulitate absolută pentru lipsa semnăturii olografe a agentului constatator”,
(Jurisprudenta_: ICCJ, prin Decizia nr. 6 (dosar nr. 14/2014) din 16 februarie 2015 – Avocatul Poporului)
As vrea sa stiu ce motive pot sa invoc pentru a face contestaţie_?