avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2185 soluții astăzi
Forum Activitate Lgabriel

Activitate Lgabriel

Discuție CAS plata
As dori sa aflu ce procent din salariul brut vor fi obligați militarii și cadrele MAI să achite pentru CAS conform noului Cod Fiscal luând în calcul faptul că aceștia lucrează în condiții speciale. Vă mulțumesc anticipat.
Buna seara! Sunt casatorit cu o femeie din anul 2010, in urma relatiei noastre rezultand un copil in anul 2011. La sfarsitul anului 2011 intrucat nu ne mai intelegeam am decis sa ne despartim, iar copilul a ramas in grija sotiei mele. Aceasta in prezent m-a reclamat la Parchet pentru abandon de familie intrucat am parasit copilul si nu i-am dat nici un leu pentru intretinere. Precizez faptul ca nu exista vreo sentinta civila care sa ma oblige la plata unei pensii de intretinre ori care sa ii acorde dreptul sotiei mele de tutore.
In aceasta situatie ma fac vinovat de savarsirea infractiunii de "abandon de familie" prev. de art.378 din C.pen.?
Va multumesc anticipat!
Dar in cazul in care la rubrica proprietar si utilizator este inscrisa acea ruda si eu sunt inscris in certificatul de inmatriculare ca proprietar si utilizator, polita rca imi acopera pagubele produse daca la volan sunt eu cel implicat in eveniment
Buna seara.
Am varsta de 25 ani si detin un autoturism al carui proprietar sunt inscris in certificatul de inmatriculare.
In prezent pentru a-mi asigura autoturismul cu polita rca, cea mai ieftina varianta de asigurare este incepand cu suma de 1800 lei pentru 12 luni, suma ce mi se pare extraordinar de mult avand in vedere ca de 5 ani de cand detin autoturismul nu am fost implicat in evenimente rutiere. Cunosc problema cu varsta in ceea ce priveste costurile ridicate ale asigurarilor rca obligatorii.
Pentru incheierea viitoarei asigurari rca, eu m-am gandit sa procedez in felul urmator: realizez un contract de vanzare-cumparare cu unul din membrii familiei mai in varsta, iar apoi imi inchei polita rca cu valabilitate pe 12 luni pe numele noului proprietar prevazut in contractul de vanzare-cumparare.
Intrebarea mea pentru dvs este urmatoarea: In cazul in care eu, proprietar inscris in certificatul de inmatriculare cu autoturismul asigurat pe numele noului proprietar prevazut in polita rca sunt implicat intr-un accident de circulatie soldat cu pagube materiale produse din vina mea, polita rca obligatorie valabila imi acopera valoarea pagubei produse de catre mine?
Va multumesc anticipat.
Discuție acordare pensie
Buna seara sunt un barbat nascut la data de 1 august 1956. Am o vechime totala in munca de 38 de ani. Din acestia 8 ani si 9 luni sunt incadrati in grupa I, iar 13 ani si 3 luni sunt in grupa a II-a de munca. Va rog sa-mi precizati data cand voi putea iesi la pensie.
Va multumesc.
Buna ziua.
Sunt angajat ca lucrator comercial in cadrul unei societati ocupand functia de lucrator comercial din data de 06.12.2013, in acest sens fiind incheiat un CIM la data de 05.12.2013. In luna februarie 2014 am solicitat prin cerere sa beneficiez de un numar de 21 zile de concediu de odihna care erau prevazute in CIM - ul incheiat, zile ce mi-au fost aprobate si platite corespunzator. In prezent doresc sa demisionez din cadrul acestei societati. La data de 05.06.2014 am semnat un act aditional la CIM-ul incheiat la data de 06.12.2014, iar in prezent doresc sa demisionez.
Intrebarea mea pentru dvs. este urmatoarea: Cand pot demisiona si in ce conditii pot realiza acest lucru avand in vedere faptul ca am beneficiat de un concediu de 21 zile de concediu?
Mentionez ca in CIM-ul incheiat este prevazut ca in cazul demisiei mele sa fac un preaviz in acest sens.
Va multumesc anticipat.