avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie de la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie de la locul de munca

Buna ziua.
Sunt angajat ca lucrator comercial in cadrul unei societati ocupand functia de lucrator comercial din data de 06.12.2013, in acest sens fiind incheiat un CIM la data de 05.12.2013. In luna februarie 2014 am solicitat prin cerere sa beneficiez de un numar de 21 zile de concediu de odihna care erau prevazute in CIM - ul incheiat, zile ce mi-au fost aprobate si platite corespunzator. In prezent doresc sa demisionez din cadrul acestei societati. La data de 05.06.2014 am semnat un act aditional la CIM-ul incheiat la data de 06.12.2014, iar in prezent doresc sa demisionez.
Intrebarea mea pentru dvs. este urmatoarea: Cand pot demisiona si in ce conditii pot realiza acest lucru avand in vedere faptul ca am beneficiat de un concediu de 21 zile de concediu?
Mentionez ca in CIM-ul incheiat este prevazut ca in cazul demisiei mele sa fac un preaviz in acest sens.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 9 Iunie 2014
1. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz in cazul in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

2. Chiar daca ati efectuat CO integral , puteti demisiona. angajatorul va recupera de la dvs numai cota-parte din indemnizatia CO aferenta zilelor de CO efectiate in plus.

3. Prin urmare,puteti demisiona oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie auramitrea auramitrea buna ziua, cu ce art treb sa ti dai demisia daca in perioada preavizului vreau sa mi iau concediu de odihna?pt ca pe acest an nu mi am luat concediu.ca ... (vezi toată discuția)
Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Codul muncii: demisie cu preaviz in concediu de odihna e posibil? sz_mse sz_mse Buna ziua, Am contract individual de munca avand inca clauza de preaviz de 15 zile calendaristice. Acum 2 saptamani mi s-a aprobat concediu pe 2 ... (vezi toată discuția)