avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA costuri ridicate pentru tinerii ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA costuri ridicate pentru tinerii proprietari

Buna seara.
Am varsta de 25 ani si detin un autoturism al carui proprietar sunt inscris in certificatul de inmatriculare.
In prezent pentru a-mi asigura autoturismul cu polita rca, cea mai ieftina varianta de asigurare este incepand cu suma de 1800 lei pentru 12 luni, suma ce mi se pare extraordinar de mult avand in vedere ca de 5 ani de cand detin autoturismul nu am fost implicat in evenimente rutiere. Cunosc problema cu varsta in ceea ce priveste costurile ridicate ale asigurarilor rca obligatorii.
Pentru incheierea viitoarei asigurari rca, eu m-am gandit sa procedez in felul urmator: realizez un contract de vanzare-cumparare cu unul din membrii familiei mai in varsta, iar apoi imi inchei polita rca cu valabilitate pe 12 luni pe numele noului proprietar prevazut in contractul de vanzare-cumparare.
Intrebarea mea pentru dvs este urmatoarea: In cazul in care eu, proprietar inscris in certificatul de inmatriculare cu autoturismul asigurat pe numele noului proprietar prevazut in polita rca sunt implicat intr-un accident de circulatie soldat cu pagube materiale produse din vina mea, polita rca obligatorie valabila imi acopera valoarea pagubei produse de catre mine?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
Lgabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 06:31, 5 Noiembrie 2014
Polita RCA o faceti pe numele proprietarului autoturismului, iar dvs veti fi trecut la rubrica "utilizator" astfel incit, in cazul unui eveniment nefericit, asiguratorul sa preia riscul asigurat.
Pana la a raspunde daca polita acopera sau nu valoarea daunelor este cale lunga! Eu am cumparat rca pe net, totdeauna am cumparat cea mai ieftina polita. Ca o paranteza, polita rca este pt. altii, pt. mine este polita casco si la aia chiar cascam ochii. Revin. Cand comanzi online o polita ti se cer niste date si aceste date sunt confruntate cu baza de date a firmelor de asigurari. Baza de date a firmelor de asigurari este mai exacta si mai completa decat baza de date a politiei sau a serviciilor de taxe si impozite. Faceti o incercare. Luati datele unui membru al familiei caruia i-ati vinde masina si aplicati pt. o polita rca. Vorbesc de o polita comandata online pt. ca la agentii de asigurari nu cred sa aveti vreo sansa. Aia un-doi te pun sa le arati talonul, buletinul, etc.
Banuiesc ca ati luat in calcul si varianta transcrierii, dar aici v-ati lovit de taxa lu' ponta accizaru' :yes:
Intrati pe forumuri, trageti cu ochiul, romanii sunt plini de idei.
P.S.Am vazut postarea distinsei d-ne avocat si-mi permit sa spun ca este sublima dar gresita. O rog pe d-na avocat sa caute pe net actele care sunt solicitate de catre serviciul inmatriculari in vederea schimbarii proprietarului, de fapt e vorba de un nou talon si motivul este instrainarea (indiferent sub ce forma!) a autovehiculului! Exceptie face doar mostenirea. Daca era asa simplu toti bunicii erau detinatori de parcuri auto!
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
DlGoe, utilizator
Dar in cazul in care la rubrica proprietar si utilizator este inscrisa acea ruda si eu sunt inscris in certificatul de inmatriculare ca proprietar si utilizator, polita rca imi acopera pagubele produse daca la volan sunt eu cel implicat in eveniment
Dovada ,,calitatii" de proprietar se face cu cartea de identitate, certificatul de inmatriculare. Legea spune ca dupa instrainarea autovehiculului aveti un termen de 30 de zile (sper sa nu gresesc!) in care sa faceti transcrierea. Doamne fereste, sifonati un mercedes/bmw/etc, la care doar farul costa cat un logan, ce credeti, ce va face asiguratorul? Asa m-am gandit si eu, va cauta orice pretext sa nu plateasca. Nu va ganditi nicio clipa la vreo similaritate cu metoda vanzarii si incheierii vreunui act, contract de comodat cel mai des, acolo e vorba despre altceva, proprietarul ramane acelasi, utilizatorul se schimba.
Intrati pe forum la consultanti, sunt cativa consultanti in asigurari si rugati-i prin mesaj privat sa va dea mai multe lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca pe alt nume Vlad-P Vlad-P Buna seara, aceasta problema este una destul de comuna in randul tinerilor si as vrea sa gasesc o rezolvare cat de cat convenabila. Este vorba despre polita ... (vezi toată discuția)
Masina neradiata - rca, amenzi pasalegaviorela pasalegaviorela fiul meu a cumparat cu VANZARE-CUMPARARE o masina dar nu a radiat-o de pe numele proprietarului care se gaseste in cartea de identitate a masini pentru a evita ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)