avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina neradiata - RCA, amenzi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina neradiata - RCA, amenzi

fiul meu a cumparat cu VANZARE-CUMPARARE o masina dar nu a radiat-o de pe numele proprietarului care se gaseste in cartea de identitate a masini pentru a evita taxa de mediu.Intrebari:
1.Rca pe ce nume se va face , pe numele fiului sau a proprietarului din cartea masinii, daca nu avem buletinul primului proprietar ?
2.Eventualele amenzi pe ce nume vor veni ?
3.Vom putea vinde la randul nostru masina?
Cel mai recent răspuns: kartush1977 , utilizator 02:59, 6 Aprilie 2014
RCA se incheie pe numele aceluia care utilizeaza bunul mobil pentru ca in caz de eveniment rutier sa poata face dovada existentei asigurarii si sa poata beneficia de despagubiri
Amenzile daca sunt constatate si consemnate de catre agenti de politie,vor fi incheiate in baza documentelor de identitate ale soferului,respectiv CNP,urmand a fi comunicate la domiciliul acestuia
Eventuale amenzi pentru lipsa rovinieta vor putea fi comuncate proprietarului auto din baza de date a autoritatilor
fiul meu a cumparat cu VANZARE-CUMPARARE o masina dar nu a radiat-o de pe numele proprietarului



Daca bunul auto nu este radiat din evidenta fiscala a proprietarului din cartea de identitate,fiul dv nu are calitatea legala sa tranzactioneze auto,nu detine calitatea de proprietar al auto si in eventualitatea unei tranzactionari nu va putea prezenta certificat fiscal aferent
O mica precizare: polita RCA , conform legii, este o obligatie a proprietarului si ca urmare se emite pe numele acestuia( nu pe numele utilizatorului).Utilizatorul sau soferul acceptat de proprietar, este acoperit de asigurarea emisa pe numele proprietarului din actele autovehiculului.
1.- Asigurarea RCA se incheie pe numele proprietarului inscris in actele autovevehiculului.
2.- Daca aveti o imputernicire din partea proprietarului de a folosi autovehiculul procesele verbale de contraventie se vor incheia pe numele Dvs.
3.- Neavand calitate de proprietar al autovehiculului nu puteti incheia niciun act de tranzactionare al acestuia.
Va recomand, , pentru ca sa evitati situatii neplacue, sa inmatriculati autovehiculul pe numele dvs.
ing. Ioan Ciobanu
din experienta iti spun(nu din auzite, am curculat cu masina in situatia asta 2 ani). RCA-ul se face pe numele celui din talon/carte ca sa fie valabila (am avut un accident minor..o oglinda zgariata...in care am fost vinovat si asigurarea a fost ok). Amenzile in care nu esti oprit personal vin pe numele fostului proprietar. Daca ai fiscal la masina o pui pe rolul tau fiscal dar fara sa o inmatriculezi pe numele tau...asa daca o vinzi poti da fiscal. Ce este important este sa nu ai scris pe talon nimic la rubrica "instrainat catre")

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism QED QED Buna ziua, Suntem in proces de vanzare a unei masini care e inmatriculata pe numele tatalui meu. Cel cu care ne-am inteles sa o cumpere a lasat de inteles ... (vezi toată discuția)
Transcriere autoturism dpacurari dpacurari As dori sa stiu de ce acte am nevoie pentru transcrierea unui autoturism in cazul in care pe talonul masinii figureaza un nume, iar impozitul la Primarie este ... (vezi toată discuția)
Autoturism mostenit - drept de folosinta ; documente necesare vladut2003 vladut2003 Buna ziua Va cer ajutorul pentru o consiliere de specialitate in ceea ce priveste urmatoarea speta: In urma bunicului meu decedat acum o jumatate de an, ... (vezi toată discuția)