Am mostenit un teren de la strabunici impreuna cu mai multi mostenitori. Deoarece unul dintre ei a facut o obsesie pentru mostenire si doreste sa impiedice divizarea (dar pe de alta parte nu vrea sa cumpere terenul pentru ca nu are bani), putem cere iesire din indiviziune fortata? Pot cere iesirea din indiviziune si fara sa am acordul celor care se opun? Mentionez ca terenul are o latime la strada de 60 m si trebuie sa se imparta intre 6 mostenitori.
Nu există o asociatie de locatari. Ma refeream la o întâlnire a locatarilor. Un chiriaş doreşte să impună anumite restricţii (interdicţia de a parca masina in curte). Are cuvânt de spus? Curtea e proprietate comună. Are dreptul un locatar să-mi restrictioneze accesul? Dar o hotărâre a locatarilor? E legală o hotărâre dacă asociaţia de locatari nu e legal constituită? Menţionez ca nu impiedic accesul, parchez sub geamurile mele, in fundul curţii, deci cu bun simt. Unul din motivele ridicate e ca poarta se poate strica tot deschizând-o şi închizând-o. Curtea e cu acces auto, pe poartă existând semnul "atenţie garaj".
Vrem sa facem o adunare a locatarilor. Cine trebuie sa participe? Are chiriaşul drept de decizie? Este o hotărâre oficială dacă asociaţia de locatari nu are statut legal? Pot fi chiriaşii membri ai unei asociaţii de locatari?
Când am intrat in concediu prenatal (cele 126 de zile) mi-am luat.CO pentru perioada de muncă efectuată inainte de intrare. Deci as mai avea dreptul la zilele de CO aferente celor 126 zile? De la firma mi s-a spus ca deoarece in perioada concediului prenatal contratul este suspendat, nu se pot da zile de CO. Din cate stiu, contractul de munca se suspenda doar in momentul in care incepe CIC, iar concediul prenatal este un concediu medical. Ma puteti lamuri? In cazul in care am dreptul la aceste zile, pana cand le pot lua?