avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul prenatal si concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul prenatal si concediul de odihna

Când am intrat in concediu prenatal (cele 126 de zile) mi-am luat.CO pentru perioada de muncă efectuată inainte de intrare. Deci as mai avea dreptul la zilele de CO aferente celor 126 zile? De la firma mi s-a spus ca deoarece in perioada concediului prenatal contratul este suspendat, nu se pot da zile de CO. Din cate stiu, contractul de munca se suspenda doar in momentul in care incepe CIC, iar concediul prenatal este un concediu medical. Ma puteti lamuri? In cazul in care am dreptul la aceste zile, pana cand le pot lua?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:14, 27 August 2014
Aveti dreptul la concediul de odihna integral.
Aratati la locul de munca documentul de mai jos:

www.avocatnet.ro/content/con...
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical,
dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare a dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

Prin urmare, concediu medical nu mai afecteaza durata concediului de odihna.

Pentru a beneficia de avantajele acestei hotarari va trebui sa actionati in judecata pe angajator.

Daca se doreste a se respecta acea Directiva si Hotarare a CEJ , angajatorul poate prevede in Reg.Intern o astfel de prevedere ... intr-adevar, nici Directiva si nici hotararea nu stabileste durata concediului medical care nu afecteaza CO.

Detalii gasiti si aici
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere numar zile co pentru concediu medicai ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, concediul medical de sarcina si lauzie , cele 126 zile afecteaza nr de zile de concediu de odihna acordate intr-un an? adica , daca un angajat ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in anul nasterii Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este modul de calcul pentru acordarea concediului de odihna in anul nasterii, dar si in cel in care ma voi intoarce. Eu ... (vezi toată discuția)
Drepturi in perioada de incapacitate temporara de munca mamipop mamipop Din cauza unei fracturi de tibie de 78 de zile sunt in concediu medical. Cum ma afecteaza aceasta suspendare la locul de munca? Ma refer la vechime,vechime ... (vezi toată discuția)