Avand toate actele in regula, din punct de vedere al legalitatii lor, ar trebui sa va mai adresati odata cu o cerere de lasare a bunului in custodie pană la finalizarea cerecetarilor ce se efectueaza in cauza, arătând şi anexând documentele ce atesta temeinicia cererii dvs.
In cazul unui refuz, ori in lipsa unui raspuns, adresati-va instantei de judecata impotriva institutiei in cadrul careia isi desfasoara activitatea agentul care v-a confiscat abuziv bunul.
Totodată, ati putea formula si o plangere pentru abuz in serviciu.
Pe de alta parte, la momentul confiscarii bunului, trebuia sa vi se intocmeasca un proces-verbal de confiscare. Vi s-a intocmit acest proces? Daca da, trebuia atacat in termen de 15 zile de la comunicarea lui.
Formulati o cerere de indreptare eroare materiala. Nu uitati ca volumul foarte mare de dosare pe care il au judecatorii si grefierii pot determina astfel de erori. Tocmai de aceea, exista procedura prin care se da posibilitatea ca, printr-o simpla cerere, să fie indreptate erorile produse.
O astfel de declaratie, nu va fi acceptata de niciun notar. In plus, nu numai ca va fi greu de dovedit, dar va fi foarte greu de a-l "sili" sa-si cedeze partea, presupunând ca ati putea face dovada infidelitatii sale, intrucat, chiar si-n baza unei astfel de declaratii, nimeni nu poate fi fortat sa-si instraineze un bun. Ar fi un consimtamant viciat.
De aceea, cel mai indicat lucru ar fi acela de a incheia la notar un act de partaj voluntar, urmand ca partea ce-i revine sa o instraineze ori sa o doneze fiicei. In felul acesta, lucrurile sunt cu mult simplificate si acceptabile din punct de vedere juridic.