avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Indisponibilizare autovehicul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Indisponibilizare autovehicul

Buna ziua. In data de 14-06-2014 am vrut sa ies din tara prin vama Sculeni, judetul Iasi catre Republica Moldova cu autovehiculul personal marca Opel Tigra din 1996. Am fost oprit de vamesi si mi sa confiscat autovehiculul pe motiv ca ar cautat prin Interpol pentru ca era furat din Slovacia in anul 1999. Mentionez ca aveam autovehiculul din 2011, an in care am facut toate demersurile legale si am inscris autovehiculul pe numele meu (inclusiv identificare). Mai trebuie sa mentionez ca am mai iesit din tara, tot in Republica Moldova in anul 2011, am fost oprit in trafic atat pe teritoriul Romaniei cat si pe teritoriul Republicii Moldova fara a avea probleme. Am facut deja o cerere de a primi autovehiculul in custodie, fara nici-un rezultat insa. As vrea sa stiu ce este de facut? Ar trebui sa dau in judecata pe cineva? Daca da, pe cine? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mariavizitiu , utilizator 11:23, 17 Iulie 2014
In perioada verificarilor bunul mobil suspectat ca a fost furat si se afla in evidenta RAR-pe lista auto furate,urmeaza sa fie la dispozitia autoritatilor competente
Dupa finalizarea cercetarilor,eventual puteti solicita daune vanzatorului
De dat in judecata ar trebui sa dati dar nu e clar pe cine in conditiile descrise de dvs.
Probabil ca prin coruptie s-a ajuns la aceasta situatie.
Ce valoare are masina?
Cam 1000 de Euro valoreaza. Problema e alta, de ce mai platesc autentificare daca ei inscriu pe numele meu o masina furata. Inaintea mea a mai fost inmatriculata de cel putin 6 proprietari in astia 15 ani si fiecare la randul lui a trecut pe la R.A.R. Aia de ce nu au depistat? Am amenzi contraventionale cu masina asta. Politia de ce nu a depistat? Rolul lor in tara aste e doar sa ia bani cat mai multi? Chiar nu au nici-o vina politia si R.A.R.-ul?
Vad ca nu a mai raspuns nimeni. Cel de la care am cumparat-o cu 3 ani in urma imi e prieten. Nu se pune problema sa-l dau in judecata. Nu am sanse sa castig daca dau R.A.R.-ul in judecata?
Vreau sa caut un consultant dar nu stiu in ce domeniu ma incadrez. Ma poate ajuta cineva?
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
BicaGeorge, utilizator
Avand toate actele in regula, din punct de vedere al legalitatii lor, ar trebui sa va mai adresati odata cu o cerere de lasare a bunului in custodie pană la finalizarea cerecetarilor ce se efectueaza in cauza, arătând şi anexând documentele ce atesta temeinicia cererii dvs.
In cazul unui refuz, ori in lipsa unui raspuns, adresati-va instantei de judecata impotriva institutiei in cadrul careia isi desfasoara activitatea agentul care v-a confiscat abuziv bunul.
Totodată, ati putea formula si o plangere pentru abuz in serviciu.
Pe de alta parte, la momentul confiscarii bunului, trebuia sa vi se intocmeasca un proces-verbal de confiscare. Vi s-a intocmit acest proces? Daca da, trebuia atacat in termen de 15 zile de la comunicarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mașină furată din italia în 2009, reținută de poliția de frontieră din republica moldova în 2018. care sunt șansele să îmi recuperez paguba de la fostul proprietar? loakvo loakvo Buna ziua, In 2011 am achizitionat un autoturism inmatriculat in Romania, de la al 3-lea proprietar in tara. Masina este de provenienta Italia, a trecut prin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! un contract de comodat pentru un autoturism poate ... cmp2022 cmp2022 Buna ziua! Un contract de comodat pentru un autoturism poate fi incheiat sub semnatura privata sau doar in fata unui notar? Este necesar pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Masina furata, aflata in custodie - vanduta!! ContSters307670 ContSters307670 Buna seara! Ma confrunt cu o problema destul de delicata! Am achizitionat de curand un autoturism marca opel tigra , inmatriculata in ro. Masina A fost ... (vezi toată discuția)