avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina furata, predata politiei cum o pot lua inapoi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina furata, predata politiei cum o pot lua inapoi si intra in legalitate.

Buna ziua,
Am cumparat si eu o masina in octombrie 2011 si din pacate cand am ajuns cu ea la RAR mi-au refuzat autentificarea pe motiv ca nu corespunde identificarii, de buna credinta m-am dus si am predat masina la politie pentru a se face verificari, intr-un final s-a descoperit ca masina a fost furata din spania, data prin interpol din 03.11 si ca seriile au fost schimbate ca sa corespunda cu o masina deja inmatriculata. Practic masina pe care am cumparat-o eu este o clona neinmatriculata si sta in curtea politie de vreo 5 luni. Avand in vedere ca s-ar putea sa mai dureze 1-2 ani pana se ajunge la proces in ritmul in care se desfasoara ancheta, pana am vreo sansa sa recuperez ceva din bani, am fost sfatuit de un avocat sa fac cerere de lasare in custodie, macar sa ma pot folosii de ea. Ce as dorii sa va intreb, exista vreo sansa sa-mi fie acordata custodia si mai important am vreo sansa sa circul cu ea in legalitate ? Avocatul cu care m-am consultat mi-a spus ca va intra in vigoare o lege care permite cumparatorului de buna credinta sa ceara dreptul de folosinta asupra autoturismului si chiar sa ceara recarosarea lui chiar daca masina este furata si data prin interpol. precizez ca interpolul nu a fost inca anuntat iar valoarea masinii este undeva pe la 20.000 euro.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vicafk , utilizator 16:49, 28 Februarie 2012
In situatia mentionata ,cand exista certitudinea ca autoturismul,este inrregistrat ca furat in alta tara,cand asupra lui au fost constayae interventii neautorizate cu scopul inlocuirii seriilor de identificare,conform procedurii legale,pana la finalizarea cercetarilor,
autoturismul ramane de detentia autoritatilor competente in cercetare
Constientizati ca autoritatile aplica procedura si legislatia in vigoare la momentul constatarii faptei prevazute de lege
Normele in vigoare nu permit recarosarea sau inmatricularea autovehiculelor care sunt inregisttate in baza de date a autoritatii drept furate in tara sau in strainatate
Aveti cumva cunostinta de cauza daca legislatia e pe cale sa se schimbe in viitorul apropiat, ceva care sa-mi permita inmatricularea ?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez in cazul in care dupa aproape doi ani am aflat ca am cumparat o masina furata? gotti_1 gotti_1 Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema: am cumparat in luna septembrie 2010 din AUTOVIT o masina adusa din Germania in valoare de 20000euro (pretul pietei - ... (vezi toată discuția)
Confiscare ContSters88252 ContSters88252 acum 2 ani mi-a fost retinut autoturismul in urma unei sesizari din partea unei persoane binevoitoare... am fost acuzat cum ca ... (vezi toată discuția)
Restituire autoturism retinut in granita camelia7 camelia7 Buna ziua, In urma cu doi ani am cumparat un autoturism din piata auto, pe care l-am inmatriculat fara probleme. Dupa 6 luni, la iesirea din tara ... (vezi toată discuția)