avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... restituire autoturism retinut in granita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

restituire autoturism retinut in granita

Buna ziua,

In urma cu doi ani am cumparat un autoturism din piata auto, pe care l-am inmatriculat fara probleme.
Dupa 6 luni, la iesirea din tara ,autoturismul ne-a fost confiscat la granita, caci figura furat in baza interpol.
Acum, am primit de la Parchet decizia de restituire a autoturismului.
Totodata suntem in proces cu cel care ne-a vandut masina, caci dorim recuperarea banilor, iar noi sa ii restituim masina.
Masina ne-a fost retinuta de catre politie timp de 1 an si jumatate, timp in care masina s-a depreciat, si nu am putut sa o folosim.
Nu am inteles nici cum s-a rezolvat, a fost declarat ca furata in baza interpol, iar acum o primim inapoi.
Nimeni nu ne explica.

Intrebarea este:
- care este regimul masinilor restituite dupa ce au fost retinute ca fiind furate ?
- putem sa dispunem de dreptul de proprietate ? , adica sa o vindem ?
- dupa cati ani putem sa iesim cu ea din tara ?
- dupa cati ani se sterge din baza Interpolului ?

Astept cu nerabdare raspunsul dvs.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 18:14, 12 Noiembrie 2012
probabil ca v-a fost restituita sa o aveti in custodie... de obicei masinile declarate ca fiind furate se confisca si nu se mai restituie nici macar cumparatorilor de buna credinta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez in cazul in care dupa aproape doi ani am aflat ca am cumparat o masina furata? gotti_1 gotti_1 Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema: am cumparat in luna septembrie 2010 din AUTOVIT o masina adusa din Germania in valoare de 20000euro (pretul pietei - ... (vezi toată discuția)
Masina furata, predata politiei cum o pot lua inapoi si intra in legalitate. vicafk vicafk Buna ziua, Am cumparat si eu o masina in octombrie 2011 si din pacate cand am ajuns cu ea la RAR mi-au refuzat autentificarea pe motiv ca nu corespunde ... (vezi toată discuția)
Recuperare auto retinuta alexandrag12 alexandrag12 Buna ziua, am urmatoarea speta: am cumparat o masina provenita din Italia de la un vanzator persoana fizica din Romania (al 3-lea) proprietar, in baza unui ... (vezi toată discuția)