acum 2 ani mi-a fost retinut autoturismul in urma unei sesizari din partea unei persoane binevoitoare...
am fost acuzat cum ca autotuirismul ar fi fost "tunat" cu alte serii si alte prostii.
am primit zilele trecute o ordonanta a procurorului prin care dispunea NUP pentru inselaciune si scoatere de sub urmarire pentru fals in declaratii pe motiv ca fapta s-a prescris.sincer nu stiu inca la ce se refera aceasta acuztie de fals in declaratii...
Nu s-a dispus nimic cu referire la autoturism nici restituire si nici confiscare.
In acesta situatie, in care procesul penal e terminat definitiv ,la ce ma pot astepta la restituire sau la confiscare?
multumesc
a fost retinut de catre politie din urmatoarele motive:
se suspecta ca autoturismul pe care il aveam a fost de fapt adus din strainatate si folosita caroseria pentru carosarea unui alt autoturism deja inmatriculat in Romania de aceeasi marca si tip.
Problema este ca nu au gasit probe cu care sa demonstreze ca autoturismul strain, neinmatriculat a fost introdus in tara (cand si pe unde) si nu au gasit nici caroseria autoturismului deja inmatriculat pe care au presupus ca l-am recarosat.
eu am cumparat respectivul autoturism inmatriculat in Romania de la o persoana fizica si l-am dus la RAR pentru a fi verificat.
Mi s-a eliberat talon, carte de identitate si numere.
Este o situatie destul de complicata,e greu sa faci supoziti fara sa cunosti in detaliu dosarul,s-ar putea ca masina sa fie totusi reclamata ca furata,este greu sa va spun ce se va intampla cu ea,oricum dvstra ar trebui sa fiti considerat cumparator de buna credinta dupa cum ati relatat..
a fost verificata varianta furtului si este exclus ca autoturismul sa fie furat , ma refer ata la cel cumparat din Romania cat si la cel pe care se pretinde ca l-as fi introdus in tara.