avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

Buna ziua


care ar fi prejudiciul pe care l-ar suferi RAR-ul in cazul in care as prezenta pentru a fi inmatriculat si ar fi inmatriculat un autoturism cu probleme cu seria de caroserie?Sau cine ar fi partea vatamata si care ar fi prejudiciul?
Cel mai recent răspuns: ContSters88252 , utilizator 13:56, 3 Aprilie 2012
Fiind vorba de inselaciune probabil d-voastra o sa ramineti parte vatamata (daca ati cumparat un autoturism "cu probleme". Nu cred ca cineva de la RAR isi va risca jobu inmatriculand un autoturism furat / "tunat", dar sigur sunt exceptii ...
daca mergeti la identificare si dansii constata ca sunt " probleme" riscati sa ramaneti fara masina, depinde si de ce probleme vb
Poate fi dispusa masura de siguranta a confiscarii speciale, asupra autovehiculului.
politia ma poate acuza ca am incercat sa insel RAR-ul?
Eu unul am citit si topicul de mai jos, legat probabil de aceasi problema.

www.avocatnet.ro/content/for...
Dupa mine exista X posibile scenarii aici, pun doar 3:
1. Sunteti de buna credinta, cei de la RAR nu au fost atenti la verificarea masinii(masina avand probleme, seria mutata de pe o alta masina) dar cu toate astea masina a primit OK-ul si dosarul merge mai departe la politie pentru numere definitive - nu aveti de ce sa va fie teama
2. Nu sunteti de buna credinta, ati cumparat masina X cu toate actele in regula, ati mers cu ea la RAR, totul a fost OK, dupa asta ati luat seria de pe masina X inmatriculata pe d-voastra si ati pus-o pe masina Y. In cazul asta puteti fi acuzat de multe, de la punere in circulatie a unui autoturism cu numere false, pina la furt.

3. Dupa ce ati cumparat masina cu toate actele in regula ati recarosat-o, nu ati vrut sa mai faceti o noua identificare a masini si ati "mutat" seria caroseriei de pe caroseria veche pe cea noua.

Eu unul cred ca ar fi bine sa va pastrati povestea, incepeti cu o chestie mergeti tot pe aia, in subiectul anterior ati spus ca masina v-a fost retinuta deja, aici vorbiti ca despre o supozitie

Alte discuții în legătură

Confiscare ContSters88252 ContSters88252 acum 2 ani mi-a fost retinut autoturismul in urma unei sesizari din partea unei persoane binevoitoare... am fost acuzat cum ca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ContSters88252 ContSters88252 am fost informat in cadrul unei audieri la politie ca s-a inceput urmarirea penala impotriva mea pentru comiterea infractiunii de inselaciune ... (vezi toată discuția)
Autoturism ContSters88252 ContSters88252 am cumparat un autoturism inmatriculat , pe care apoi l-am inmatriculat pe mine si am luat alte numere. dupa un timp acest autoturism mi-a ... (vezi toată discuția)