avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

Buna ziua

care ar fi prejudiciul pe care l-ar suferi RAR-ul in cazul in care as prezenta pentru a fi inmatriculat si ar fi inmatriculat un autoturism cu probleme cu seria de caroserie?Sau cine ar fi partea vatamata si care ar fi prejudiciul?
Cel mai recent răspuns: ContSters88252 , utilizator 13:56, 3 Aprilie 2012
masina a avut mai multi proprietari.probabil unul dintre ei a "tunat-o".eu am inmatriculat-o iar cei de la RAR mi-au zis ca e totul in regula.dupa un timp cineva a sesizat politia care mi-a luat masina si mi-a deschis dosar penal cum ca as fi inselat RAR-ul.
acum eu nu stiu care e vina mea din moment ce le-am prezentat masina sa o verifice...eventual eu ar trebui sa le fac plangere penala pentru neglijenta in servici.
nu prea inteleg cu ce am gresit eu si cum am inselat RAR-UL si cum am putut sa-i produc un prejudiciu din moment ce am i-am platit sa-mi verifice masina..
Cand ati devenit proprietar, la RAR sigur au facut poze partilor in care se afla seriile prin care se identifica masina. Daca e vorba de o masina furata trebuie sa va recuperati banii de la vanzator din cate stiu.

Sigur nu o sa fiti acuzat de inselarea RAR-ului, sunt alte acuzatii care va pot fi aduse insa.

Cititi mai mult mai jos ce e important in cazul in care ati cumparat o masina furata / acuzatiile ce vi se vor aduce:
[ link extern ]
am primit NUP pentru inselaciune.Cand am fost audiat la politie mi s-a spus ca as fi inselat RAR-ul. Acum in Ordonanta procurorului vad ca au schimbat macazul si spun ca inselaciunea ar fi fost impotriva celui care a depus plangerea penala , dar respectivul nu a suferit nici-un prejudiciu asa ca art.10 indice b Cpp .
Nu s-a dispus nimic referitor la autoturism respectiv restituirea masinii , confiscarea sau radierea acesteia....
Am sanse sa o pot recupera ? cum ar trebui sa procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare ContSters88252 ContSters88252 acum 2 ani mi-a fost retinut autoturismul in urma unei sesizari din partea unei persoane binevoitoare... am fost acuzat cum ca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ContSters88252 ContSters88252 am fost informat in cadrul unei audieri la politie ca s-a inceput urmarirea penala impotriva mea pentru comiterea infractiunii de inselaciune ... (vezi toată discuția)
Autoturism ContSters88252 ContSters88252 am cumparat un autoturism inmatriculat , pe care apoi l-am inmatriculat pe mine si am luat alte numere. dupa un timp acest autoturism mi-a ... (vezi toată discuția)