Buna ziua
Va rog sa-mi raspundeti si mie la intrebarea urmatoare:cum este corect sa se completeze in Registrul de bani personali-fiecare zi pe cite o pagina sau zilnic in continuare?
Buna ziua
Va redau art.4,punctul 4 din Capitolul 1/Legea nr.70/02.04.2015:
(4) Operaţiunile de plăţi în numerar efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), către persoane fizice, reprezentând contravaloarea unor achiziţii de bunuri sau a unor prestări de servicii, dividende, cesiuni de creanţe sau alte drepturi şi restituiri de împrumuturi sau alte finanţări se efectuează cu încadrarea în plafonul zilnic de 10.000 lei către o persoană. Sunt interzise plăţile fragmentate în numerar către o persoană, pentru tranzacţiile mai mari de 10.000 lei.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca sint interzise platilefragmentate în numerar către o persoană, pentru tranzacţiile mai mari de 10.000 lei si in cazul dividendelor?
Buna ziua
O alta intrebare:ce trebuie facut in situatia in care o persoana fizica plateste factura de marfa cu card (i s-a dat bon POS)dar din greseala i s-a emis bon fiscal (casa marcat)pe care scrie NUMERAR?Normal era sa i se dea bon fiscal pe care scrie CARD.
Multumesc
Buna ziua
Am nevoie de un raspuns.
Unei persoane fizice care plateste prin banca cu ordin de plata o factura de marfa ,trebuie sa i se mai dea bon fiscal(casa de marcat)pe care se precizeaza plata cu card?Mentionez faptul ca exista decit doua posibilitati de incasare cu casa de marcat,respectiv CARD SI NUMERAR.
Multumesc
Firma este obligata sa intocmeasca contract de vinzare cu persoana in cauza?
Spuneti-mi si mie temeiul legal ce sta la baza acestor discutii.
Multumesc si spor la treaba.
Buna ziua.
Persoana fizica,careia i s-a emis o factura are voie sa achite partial din aceasta dupa doua luni de la emitere?
Pentru plata facuta i se va da bon fiscal.