avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon fiscal la plata partiala a facturii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon fiscal la plata partiala a facturii

Buna ziua.
Persoana fizica,careia i s-a emis o factura are voie sa achite partial din aceasta dupa doua luni de la emitere?
Pentru plata facuta i se va da bon fiscal.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:10, 12 Iunie 2014
Da, citez " Pentru situaiile în care, conform contractului de vânzare cu plata în rate, factura contine mai multe bunuri de folosinta îndelungat, în bonul fiscal în locul elementelor „denumirea fiecarui bun livrat” si „pretul unitar” ar trebui sa se treaca numarul si data facturii si respectiv valoarea total a sumei încasate."

si " 1. În cazul vânzarilor de bunuri cu plata în rate, bonul fiscal se emite în momentul încasarii ratei, pentru suma reprezentând contravaloarea ratei."

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 12 Iunie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Firma este obligata sa intocmeasca contract de vinzare cu persoana in cauza?
Spuneti-mi si mie temeiul legal ce sta la baza acestor discutii.
Multumesc si spor la treaba.
sha a scris:

Spuneti-mi si mie temeiul legal ce sta la baza acestor discutii.

Vedeti mai sus in PDF-ul ANAF se precizeaza baza legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata yvm yvm Buna ziua Vreau sa stiu daca o persoana fizica,careia i s-a emis o factura de vinzare marfa,poate platii cu numerar (cu bon fiscal/casa de marcat)dupa un ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 Doina B Doina B Buna ziua! Cu scuzele de rigoare pt simplitatea intrebarii, nu-mi este clar ce trebuie sa trec la randurile 17.1 sub TOTAL TAXA COLECTATA, respectiv 27.1 ... (vezi toată discuția)
Factura cu bon fiscal, nu cu chitanta. Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Un furnizor, la facturile sub 100 euro, nu elibereaza chitanta, da bon fiscal ca dovada a platii. Chestia asta e corecta? Pot fi probleme cu anaf-ul? Ca am ... (vezi toată discuția)