avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata

Buna ziua
Vreau sa stiu daca o persoana fizica,careia i s-a emis o factura de vinzare marfa,poate platii cu numerar (cu bon fiscal/casa de marcat)dupa un anumit termen stabilit de comun acord sau este obligata sa plateasca in aceeasi zi in care i s-a emis factura?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:47, 6 Noiembrie 2013
Da, exista posibilitatea ca o persoana fizica sa plateasca la termen sau in rate.

Totusi OUG 28/1999 prevede

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Astfel ca veti emite factura la livrarea bunurilor si bon fiscal pe valoarea achitata la termenul stabilit.

1. În cazul vânzrilor de bunuri cu plata în rate, bonul fiscal se emite în momentul încasrii ratei, pentru suma reprezentând contravaloarea ratei.
Sursa ANAF

Aveti aici mai multe detalii [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal alincm alincm Daca am un parc de vinzari utilaje agricole, masini si remorci, la vinzarea catre persoane fizice sint obligat sa emit factura ,(le este necesara la ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat eduardcat eduardcat Buna ziua! Se da : SC care vinde produse catre clienti pers juridice, nu pers fizice - se fac si incasari prin POS Se cere : Este nevoie de casa de ... (vezi toată discuția)