si ca sa ii dea partea este vorba de un miliard , in bani vechi, deci este o suma , ...as dori sa va intreb, ce intelegeti prin "dezbaterea" succesiunii?...eu consider ca acum se dezbate succesiunea, deoarece pana acum nimeni nu a primit nimic,...
am inteles multumesc, dar in cazul nostru nimeni nu a primit nimic, tocmai acum se dezbate succesiunea dupa fratele meu, mama e invitata la mediere , deci ce poate face ea acolo??cand eu nu pot fi langa ea sa o sustin?
in afara de casa , unde mama are 1/2 partea ei +1/4 din partea lui tata....dar mai sunt si alte parti ale masei succesorale, din care are doar 1/4 , iar fratele meu decedat avea 3/4
da, dar in aceasta situatie, fosta nora a mamei mele, doreste bani pe partea lor de apartament, obligand-o pe mama mea sa-si vanda casa ei si a tatalui meu, facuta din munca lor de o viata ca sa vina cineva sa te oblige sa pleci ...vi se poare moral, ca la sfarsit de viata sa parasesti locul in care ai trait fericita cu sotul tau 45 de ani???...copilul va avea parte de mostenire ,oricum dupa ce mama moare...
vreau sa stiu, conform carei legi si articol nu se poate modifica "renuntarea" la o mostenire, in cazul in care ,atunci cand s-a facut succesiunea si ai renuntat, altele erau conditiile. Mai exact : tatal meu a decedat, iar mostenitorii erau :eu, fratele meu si mama mea. Eu am facut "renuntare" la mostenire, crezand ca o fac in favoarea mamei, in ideea ca daca dansa va dori sa vanda ceva sa-i fie mai usor, eu nelocuind in Romania. Fratele meu in aceea perioada era grav bolnav de o boala incurabila, iar la cateva zile a si decedat....ramand in urma lui o sotie si un copil minor...
Acum fosta cumnata (ca tutore al minorului)in urma succesiunii dupa sotul ei, are drept la un sfert din apartamentul parintilor mei ramas dupa moartea tatalui, Eu doresc in aceasta situatie sa revin si sa "accept" succesiunea, pt ca mama mea sa detina mai multe procente din apartament si din celelalta componente ale mostenirii , ea avand acum doar 1/4 din resul mostenirii. Va rog sa ma indrumati si sa-mi spuneti ce trebuie sa fac sa indrept aceasta nedreptate, asa cum asupra unui testament se poate reveni, la fel e si cu o "renuntare", de ce nu s-ar putea reveni si in acest caz...????? astept un raspuns, va rog frumos si multumesc anticipat
eu am fost casatorita 45 de ani , timp in care am cumparat un apartament impreuna cu sotul meu. In urma decesului sotului meu , acest apartament mi-a revenit mie in proportie de 50 %+1/4 din cealalta jumatate, 3/4 revenindu-i fiului meu, care ulterior a decedat. Fiul meu era insurat si avea si un minor. Acum ,in ce masura nora mea poate avea pretentie la partea ei de mostenire din apartamentul meu? Isi poate cere acest drept atata timp cat eu sunt in viata?si daca eu nu pot sa-i platesc acesti bani ce se intampla?
Fiul meu a decedat, in urma ramanand sotia si fiul de 2 ani. Bunica din partea mamei si-a luat dreptul de curatur. Mostenirea din partea fiului meu decedat, este substantiala . Mi-as dori pt a apara interesele nepotului( evitarea eventualelor instrainari) sa pot deveni si eu curator.Cum pot face aceasta ? Ce cai mai exista pt. a apara cel mai bine interesele copilului. Multumesc!!!!