avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

eu am fost casatorita 45 de ani , timp in care am cumparat un apartament impreuna cu sotul meu. In urma decesului sotului meu , acest apartament mi-a revenit mie in proportie de 50 %+1/4 din cealalta jumatate, 3/4 revenindu-i fiului meu, care ulterior a decedat. Fiul meu era insurat si avea si un minor. Acum ,in ce masura nora mea poate avea pretentie la partea ei de mostenire din apartamentul meu? Isi poate cere acest drept atata timp cat eu sunt in viata?si daca eu nu pot sa-i platesc acesti bani ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 21:50, 11 Iunie 2014
Situatia sta asa : nora il mosteneste pe sot (fiul d-voastra) si are o cota de 1/4 iar nepotul d-voastra are o cota de 3/4. Cum cota fiului era de 3/8 (3/4 din 1/2), cota nurorii este de 3/32 iar a nepotului este de 9/32. Da, nora si nepotul (daca este minor este foarte posibil ca nora, mama lui, sa-i fie tutore) pot cere iesirea din indiviziune. N-aveti bani sa le platiti partea lor si nici ei nu au bani (sau nu vor) sa va plateasca partea d-voastra, apartamentul se va vinde la licitatie. Dar situatia nu-i asa simpla, instanta va cere efectuarea unei expertize pt. evaluarea imobilului, alti bani... Incercati sa va intelegeti cu nora, nu poate astepta pana nu veti mai fi ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire sotie supravietuitoare fara copii Ynnutza Ynnutza Buna ziua, Am o buna prietena care a ramas vaduva de 10 zile, are 74 de ani si deoarece nu mai are copii (fiul ei a decedat acum 20 de ani), ar vrea sa treaca ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunic a minorilor vesafloarea vesafloarea buna ziua ,sunt o bunica cu 2 nepoti ...baiatul meu a renuntat la mostenire in favoarea copiilor care au 14 respetiv 12 ani . trebuie sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)