avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Activitate Costi90sibiu

Activitate Costi90sibiu

Am contractat un credit si acum am ajuns la executare silita. Intrebarea mea este insa legata de un aspect din contract pe care atunci nu l-am avut in vedere - dobanzile penalizatoare din perioada din care in care s-a declansat procedura executare silita.

Am inteles, desi intial stiam ca nu se percep dobanzi odata ajuns in stadiul de executare, ar fi niste dobanzi pentru ca bunul are o garantie imobiliara. Totusi nu exista o limitare a acestei dobanzi? pentru ca mi s-a spus ca ea este de 16%. Nu exista o lege a executarilor sitilite si care sa reglementeze intr-un fel un maxim al acestei dobanzi? sau odata semnat contractul nu mai conteaza?
Răspuns la discuția Executare Silita
Va multumesc mult!
Răspuns la discuția Executare Silita
sunteti 100% sigur asa mi-a spus initial si executorul la care am fost repartizat si apoi am descoperit mai mult erori in comunicarea cu el si de accea am pus sub semnul intrebarii. Deci atata vreme cat nu este un partajul de bunuri intre noi facut nu ne pot pune bani acestia sub sechestru sau ceva, da?
Daca un apartament proprietate impreuna cu sotia este executat pentru o datorie la Banca - ipoteca si este vandut cu o suma mai mare decat datoria am inteles ca diferenta ar trebui sa imi fie returnata - noua, eu si sotia, ca proprietari. Totusi daca mai am alte datorii INSA doar sotul nu si sotia, ca urmare a unui cec garantat in nume personal, atunci suma aceasta va fi de asemenea retinuta se va returna doar jumatatea sotiei sau deloc?

Mentinez ca si cealalta datorie este trecuta in cartea funciara a locuintei dar nu am putut fi executat pentru ea deoarece mi s-a spus ca atat timp cat nu exista un partaj intre noi nu este posibil acest lucru.

Deci repet intrebare este daca suma primita pe apartament este mai mare decat ipoteca catre banca, diferenta este restituita sau care este procedura?
Buna ziua!
Am o intrebare f complicata: parintii mei au facut un credit pe firma A, cu ipoteca pe apartamentul proprietate personala, semnand amandoi pentru ipoteca; intre timp un creditor al firmei A a obtinut si inscrierea unei datorii pe cartea funciara - cu mentiunea ca doar a unuia dintre parinti si din cunostintele mele deci doar pentru jumatate din propietate.
Intre timp se deschide firma B, da faliment, dar creditorii, cer si ei acum executarea pentru partea lor de datorie din acest bun, desi firma nu a avut nici o legatura cu acest bun, dar a fost un proces si s-a inchis cu acest rezultat, cu acelasi rezulat - inscriere pe cartea funciara a datoriei pentru jumatate de propietate.
As vrea sa stiu, daca acum datoriile cumulate, cand fac mult mai mult decat bunul, exista vreo varianta prin care prin executare putem salva bunul? in sensul in care eu sa particip la licitatie si sa il cumpar prin credit? sau daca aveti alta idee mai buna?!?!?!
Mentionam ca nu am bani cash, ci printr-un credit prima casa, as putea participa la licitatie.