avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dobanzi penalizatoare
Discuție deschisă în Executare silită

Dobanzi penalizatoare

Am contractat un credit si acum am ajuns la executare silita. Intrebarea mea este insa legata de un aspect din contract pe care atunci nu l-am avut in vedere - dobanzile penalizatoare din perioada din care in care s-a declansat procedura executare silita.

Am inteles, desi intial stiam ca nu se percep dobanzi odata ajuns in stadiul de executare, ar fi niste dobanzi pentru ca bunul are o garantie imobiliara. Totusi nu exista o limitare a acestei dobanzi? pentru ca mi s-a spus ca ea este de 16%. Nu exista o lege a executarilor sitilite si care sa reglementeze intr-un fel un maxim al acestei dobanzi? sau odata semnat contractul nu mai conteaza?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:51, 20 August 2015
penalizarea se aplica pt ca nu ati platit ratele la timp, se aplica de la data scadentei, nu are legatura cu executarea si se tot aplica pana achitati. Cat e procentul, vedeti in contract, iar nu are legatura cu executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 52/2016 iulia2015 iulia2015 Buna ziua..OUG 52/2016 stabileste in mod espres,ca numai anumite modificari aduse OUG 50/2016 nu se aplica contractelor in derulare la data intrarii sale in ... (vezi toată discuția)
Credit - declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor augustin30 augustin30 Buna ziua. Am primit de la Banca o notificare privind declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor datorate in baza contractului de credit. Creditul e de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! Valentinag Valentinag In septembrie 2018 am incheiat un contract cu Ferratum IFN, care, ulterior, a fost declarat scadent anticipat in ianuarie 2019 cu suma de 3518 lei si mandatat ... (vezi toată discuția)