avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit - declararea scadentei anticipate a tuturor ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit - declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor

Buna ziua. Am primit de la Banca o notificare privind declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor datorate in baza contractului de credit. Creditul e de nevoi personale fara ipoteca. In aceasta notificare mi se aduce la cunostinta: "Suma totala exigibila pe care o datorati bancii este de........ la care banca va percepe dobanzi penalizatoare pana la achitarea integrala a debitului, conform prevederilor contractului de Credit".
Intrebarea mea este. Daca contractul a fost declarat scadent anticipat si suma a devenit exigibila, nu e o clauza abuziva sa mai perceapa dobanzi penalizatoare pana la achitarea integrala a creditului? De cand nu am mai achitat ratele au trecut aprox. 500zile. Dupa 3 luni nu trebuia sa declare creditul scadent anticipat? De ce oare au asteptat atata timp? Doar sa se adune penalizari? Si ca sa puna punctul pe "i" dupa declararea scadentei anticipate vor sa puna in continuare penalitati..... atunci cand o sa termin eu de platit creanta tinand cont ca prin executare si poprire pe salariu o sa mi se ia foarte putini bani deoarece am venit mic..:(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:42, 23 Iulie 2014
Penalitatea se aplica la suma scadenta si neplatita, cu cat declara mai tarziu scadenta anticipata, cu atat mai bine. Pana acum vi s-a adunat penalitate la ratele restante, acum, vi se va adauga la toata suma datorata din credit adusa la scadenta anticipat.
daca suma datorata trece de 10 mii de lei, executarea silita poate fi si imobiliara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! Valentinag Valentinag In septembrie 2018 am incheiat un contract cu Ferratum IFN, care, ulterior, a fost declarat scadent anticipat in ianuarie 2019 cu suma de 3518 lei si mandatat ... (vezi toată discuția)
Oug 52/2016 iulia2015 iulia2015 Buna ziua..OUG 52/2016 stabileste in mod espres,ca numai anumite modificari aduse OUG 50/2016 nu se aplica contractelor in derulare la data intrarii sale in ... (vezi toată discuția)
De ce la declararea exigibilitatii unui credit, creanta devine cu mult mai mare decat creditul primit initial? znicolae9 znicolae9 Am un credit bancar , in valuta. De un an nu am mai platit ratele .Am primit somatie ptr returnarea integrala a creditului primit. Suma care mi se cere ... (vezi toată discuția)