avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... De ce la declararea exigibilitatii unui credit, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

De ce la declararea exigibilitatii unui credit, creanta devine cu mult mai mare decat creditul primit initial?

Am un credit bancar , in valuta.

De un an nu am mai platit ratele .Am primit somatie ptr returnarea integrala a creditului primit.

Suma care mi se cere a fi returnata, este cu mult mai mare decat creditul primit initial, desi timp de 3 ani am facut plati lunare constante, asa cum scria in scadentar.

Sunt constient de faptul ca suma ce mi se cere sa o returnez contine credit, dobanda plus dobanda penalizatoare, totusi, e prea mare.

Intrebare:

Cum se calculeaza suma ce trebuie returnata la declararea exigibilitatii creditului primit? La creditul restant , dobanzi si penalitati se adauga cumva si ratele lunare neachitate care au determinat decizia bancii de a declara creditul exigibil?
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 08:42, 25 Ianuarie 2013
In primii trei ani, daca aveati credit cu anuitati egale, ati platit foarte putin din credit, si mult mai multa dobanda. Apoi nu ati mai platit,urmand sa curga niste anuitati continatoare de dobanda, pana la data cand a devenit creditul anticipat. La fiecare rata neachitata s-au adaugat dobanzi penalizatoare si penalizari de intarziere. Acestea, impreuna cu dobanzile neachitate s-au adunat cu soldul neachitat si au trecut la scadenta anticipata. De acolo incolo se adauga zilnic alte penalitati de intarziere. Toate acestea ca si procent trebuie sa fie stipulate in contractul semnat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita- suma datorata adrian20000000 adrian20000000 buna ziua..am si eu o nelamurire legata de executarea silita. in anul 2008 am luat un credit de 6000 euro de la o banca ,cu o rata de 100 de euro pe 10 ani. ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu nicu2769 nicu2769 Am poprire pe salariu se mai adauga dobanzi/penalitati la suma datorata stabilita de instanta. (vezi toată discuția)
Eroare calcul creante abhramovici abhramovici Buna ziua.Va solicit sprijinul in legatura cu o problema ca sa stiu de unde sa incep pentru a-mi rezolva problema. In luna iulie a acestui an am primit o ... (vezi toată discuția)