Buna ziua!
Am o intrebare f complicata: parintii mei au facut un credit pe firma A, cu ipoteca pe apartamentul proprietate personala, semnand amandoi pentru ipoteca; intre timp un creditor al firmei A a obtinut si inscrierea unei datorii pe cartea funciara - cu mentiunea ca doar a unuia dintre parinti si din cunostintele mele deci doar pentru jumatate din propietate.
Intre timp se deschide firma B, da faliment, dar creditorii, cer si ei acum executarea pentru partea lor de datorie din acest bun, desi firma nu a avut nici o legatura cu acest bun, dar a fost un proces si s-a inchis cu acest rezultat, cu acelasi rezulat - inscriere pe cartea funciara a datoriei pentru jumatate de propietate.
As vrea sa stiu, daca acum datoriile cumulate, cand fac mult mai mult decat bunul, exista vreo varianta prin care prin executare putem salva bunul? in sensul in care eu sa particip la licitatie si sa il cumpar prin credit? sau daca aveti alta idee mai buna?!?!?!
Mentionam ca nu am bani cash, ci printr-un credit prima casa, as putea participa la licitatie.
Aveti sanse mici spre zero sa salvati bunul atata timp cat nici bani nu aveti. Prima casa (adica banca si fondul de garantare) nu va accepta extras de informare cu sarcini, atunci cand va supune dosarul spre aprobare. Sansele exista in prelungirea momentului adjudecarii imobilului, dat fiind conditiile actuale ale pietii imobiliare.
Pe de alta parte, daca tot vreti sa va bagati la prima casa, mai bine cautati un alt apartament si il luati pe numele dvs. si ii mutati pe parinti acolo, caci ... daca incercati sa il salvati pe asta in care stau acum pe langa ca nu o sa reusiti, datoriile lor fiind mari ii vor urmari toate viata si liniste tot nu vor avea.