avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate avocat Andreea Luca

Activitate avocat Andreea Luca

Răspuns la discuția Informare despre demisie
Doar contractele de munca, si sa dovediti prin martori ca efectuati ore suplimentare. Restul dovezilor (platile salariale) trebuie sa le faca angajatorul.
Chiar daca a fost vandut un bun din mostenire, mostenitorul care a incasat suma de bani aferenta, va trebui sa plateasca celorlati suma ce se cuvine confom cotei lor din mostenire. O problema insa in acest caz, avand in vedere ca decesul s-a petrecut acum multi ani, ar fi daca dvs si sora ati acceptat sau nu mostenirea. Acceptarea este un act personal ce se face intr-un termen de 1 an (potrivit vechiului cod civil), care poate fi in mod expres (declaratie notariala), sau in mod tacit, prin diferite fapte precum, plata impozitelor imobilelor ce au apartinut defunctului, folosirea pentru sine a unui bun imobil, in nume de proprietar, luarea din domiciliul defunctului de bunuri mobile semnificative etc. Va sfatuiesc sa apelati la un specialist, fiind o speta ce comporta discutii! Succes!
Răspuns la discuția Informare despre demisie
Avand in vedere faptul ca angajatorul nu si-a respectat obligatiile legale, in sensul ca nu a platit orele suplimentare, zilele libere samd, dvs puteti sa demisionati si fara preaviz. Demisia este un act unilateral, care nu necesita vreo aprobare din partea angajatorului. Mai mult decat atat, neavand cheia de la magazin, marfa din gestiune nu mai poate fi controlata de dvs, drept pentru care vi se pot pune ”in carca” lipsuri ce nu existau la momentul demisiei. Opinia mea este sa nu mai mergeti la serviciu, si sa-i actionati in judecata pentru drepturile salariale neincasate. Instanta va lua act si de faptul ca ai demisionat din motive imputabile angajatorului. Succes!
Din pacate nu exista o metoda legala de a urmari astfel de sume, intrucat nu exista un cont bancar ce poate fi umarit, practic acele sume sunt in numerar si au un destinatar, altul decat persoana urmarita. Mai mult decat atat, nu cred ca un executor judecatoresc are cadrul legislativ pentru a solicita unor astfel de companii de servicii, sa efectueze o poprire.
Răspuns la discuția credite
Pentru a va pune popriere este necesar ca banca sa porneasca executarea silita, ce presupune deschiderea unui dosar la un executor judecatoresc, trimiterea unei somatii ca dvs, etc. Acest demers este de durata si nu veti avea conturile poprite mai devreme de 15 zile. Important este sa va aparati alte bunuri, in special imobile daca aveti, intrucat in functie de valoarea creantei (daca depaseste 10.000 lei) se pot pune imobilele in vanzare in cadrul executarii silite.
Răspuns la discuția amenda itm
Procesul verbal de contraventie poate fi atacat in instanta, important este sa aduceti probe potrivit cu care respectiva persoana nu este/nu a fost angajata societatii, si nu a prestat vreodata munca pentru societatea dvs. Probele pot consta si in martori, inclusiv declaratia persoanei in cauza, daca poate fi gasita evident. Ma gandesc doar ca in masura in care este un om al strazii, fara domiciliu, trebuie prezentat direct la instanta,neputand fi citat. Ce se mentioneaza in procesul verbal respectiv? S-a luat o declaratie de catre inspectorii ITM persoanei in cauza?