Are certificat de celibat eliberat de starea civila,apostilat conform conventiei de la Haga.
Problema nerezolvata este cea cu certificatul(adeverinta, dovada) de cutuma, specifica legii din Costa Rica privind casatoria in alt stat cu cetatean strain.
Multumesc frumos!
Are un certificat de celibat emis auroritatile locale ale sale apostilat, tradus si legalizat in Romania.
Spune ca acest document se elibereaza acolo.
Insa la starea civila, nu a fost suficient in opinia doamnei de acolo.
Deoarece am gasit informatii , cum ca se poate aduce o declaratie notariala pe proprie raspundere din care rezulta ca indeplineste conditiile de forma si de fond prevazute de statul sau pentru a incheia casatoria in Romania.
Nu am inteles daca aceasta declaratie este obligatorie, chiar daca are acel certificat de cutuma sau poate inlocui acel document.
De aceea am indraznit sa va cer opinia.
Buna ziua!
Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean din Costa Rica
Pentru a putea depune dosarul pentru la starea civila sector 3 Bucuresti, ne mai trebuie un certificat de cutuma,emis de ambasada sau consulatul statului Costa Rica.
Deoarece acest stat nu are reprezentare diplomatica in Romania, nu putem aduce acest document.
Intrebarea mea este;
- cum putem incheia casatoria in acest caz, ce document (dovada, declaratie notariala) poate inlocui acest certificat de cutuma si ce trebuie sa contina ca formulare?
Memtionez ca functionarul de la starea civila spune ca nu se poate incheia casatoria decat cu acest certificat(dovada).
Da. Aveti dreptate.
Tanarul nu poate fi mostenitor d.p.d.v moral.
Am vrut sa rezolvam la notar, dar ne oprim la anexa 24 care trebuie emisa de primaria ultimului domiciliu al defunctului.
Repet. Pe aceasta anexa nu va fi mentionata matusa mea ca sotie supravietuitoare , pentru ca la acea primarie apare inregistrata alta sotie.
intrebarea si marea problema d.p.d.v. birocratic este:
Cu ce acte ne ducem la notar?
De unde le obtinem?
Bineinteles ma refer la documentele oficiale eliberate de primarii.
Din discutiile cu fiul decedatului, am aflat ca nu stie nimic referitor la divort.
Mai mult! Daca divorta in lipsa, certificatul de casatorie nu trebuia depus in instanta?
Acest certificat de casatorie a fost pastrat de familia respectiva pana acum cateva luni cand ne-am intalnit.
Fiul defunctului ni l-a dat noua.
A mai spus , ca tatal lui (a auzit ), cum ca matusa ar fi murit.
Nu a facut succesiune dupa tata, deoarece tatal nu a detinut proprietati pe numele lui.
Este singurul fiu.
Matusa nu are copii. Este singura.