Buna ziua,
doresc sa infiintez o firma in Romania cu 15 salariati pe care sa-i pun la dispozitia unei firme din Italia pentru transport marfa. Mentionez ca raman salariati in Romania si contributii voi plati in Romania. Deasemenea le voi plati diurna salariatilor in limita a 87,50 eur/zi. Voi inchieia un contract cu partenerul italian in care stipulez faptul ca-i pun la dispozitie forta de munca, pentru care ii percep un comision. Comisionul perceput va acoperi toate impozitele ce trebuie platite la statul roman, diferenta rezultata va fi profitul firmei mele.
Intrebare:
1. Trebuie obtinut A1, mentionez ca nu am nicio alta activitate pe societate?
2. Care este perioada maxina pt care pot trimite in strainatate salariatii?
3. Daca se depaseste limita maxina de diurna, diferenta se impoziteaza la salariat?
4. Ce cod Caen trebuie sa am?
5. Societatea se incadreaza la Microintreprindere cu impozitarea de 3%?
Buna ziua,
detin un apartament la parterul unui bloc cu 10 etaje, care figureaza in cadastru ca spatiu comercial, nu locuiesc aici, usa de acces de pe casa scarii este zidita, am intrare separata prin lateralul blocului, cu scara pentru care platesc taxa de concesiune la primarie. Asociatia de proprietari de care apartin au efectuat reparatii capitale la lift, cota parte revenita mie este 834 lei, egala pentru toti locatarii. Am facut cerere sa imi aprobe sa platesc jumatate din suma datorita faptului ca ma situez la parter si nu folosesc liftul. Mi-au raspuns negativ la cerere invocand Art.32, alin.3 din HG 1588/2007. As vrea sa-mi raspundeti daca sunt obligata sa platesc aceasta suma pentru un serviciu de care nu beneficiez. Va multumesc.