Am si eu 3 camere pentru inchiriat vara in Vama Veche, intr-o casa batraneasca. Ce pot risca daca nu declar ca primesc vara turisti? Mentionez ca de cativa ani inchiriez dar slabut ca e casa veche si nu se inghesuie turistii si in plus nu dau cu pret mare. Problema este ca m-am interesat pe la vecini si taxa la primarie e mare nu stiu daca scot banii astia toata vara.
Cu respect astept raspunsuri sau niste solutii ca sa ma coste mai ieftin.
Scuze pentru întârziere.
Are 26 de ani in grupa II, are 4 ani la SMT.
Noi speram să facă cei 35 de ani vechime (dacă se adaugă și grupa a IIa) și la cei 60 de ani să iasă la pensia anticipată parțial.
Bună ziua,
Unchiul meu a lucrat 26 de ani cu grupa a II a de muncă. Acum vrea să iasă la pensie dar nu are anii, are 60 împliniți în februarie.
La ce vârstă poate să se pensioneze anticipat parțial?
Grupa a II a de muncă cu cât reduce anii de pensionare?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
Pentru pensia anticipată parțial se ia în considerare grupa a II a de muncă ( a muncit 26 de ani cu grupa de muncă II)? Dacă nu se ia în considerare nu îi ies anii de muncă.
Nu găsesc nicăieri anexa 14? Unde pot căuta? Precizez că am citit legea pensiilor acum și nu exista această anexă!
Bună seara, suntem foarte necăjiți deoarece unchiului nostru i-a fost respins dosarul de pensionare.
El a lucrat toată viața la țară. Are vârsta necesară, anii de muncă dar se pare că e o problemă la anii lucrați la CAP unde a fost înregistrat cu alt nume decât cel din actul de naștere. El a fost la un notar care a autentificat, a rezolvat această problemă de nume.
Ce putem face în această situație? Care sunt căile de acțiune?