avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... reducerea vârstei de pensionare pentru grupa a II a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

reducerea vârstei de pensionare pentru grupa a II a de muncã

Bună ziua,
Unchiul meu a lucrat 26 de ani cu grupa a II a de muncă. Acum vrea să iasă la pensie dar nu are anii, are 60 împliniți în februarie.
La ce vârstă poate să se pensioneze anticipat parțial?
Grupa a II a de muncă cu cât reduce anii de pensionare?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: victoritaduma , utilizator 20:08, 24 Iunie 2014
Mai are si alti ani de stagiu inafara de grupa II-a de munca ?
Scuze pentru întârziere.
Are 26 de ani in grupa II, are 4 ani la SMT.
Noi speram să facă cei 35 de ani vechime (dacă se adaugă și grupa a IIa) și la cei 60 de ani să iasă la pensia anticipată parțial.
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
-Aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 6 ani si 6 luni(3 luni/an).
-O reducere cu 6 ani a varstei standard de pensionare(65)daca indeplineste conditia de stagiu de 35 de ani in care se include si perioada suplimentara la vechimea in munca.
Mulțumesc mult pentru clarificare. Sper să fie așa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata marina79 marina79 Buna ziua, Va rog poate ma puteti ajuta si pe mine. Tatal meu este nascut pe 8 iulie 1955, 57 ani impliniti si are 39 ani vechime munca precum si 12 ani si ... (vezi toată discuția)
Pensionare IONICA51 IONICA51 sa inteleg ca daca am 20 ani gr 1 voi beneficia de o reducere de 5 ani la varsta de pensionare...65-5=60ani dar daca am perioada de cotizare mai mare de 35+8 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata elenamares elenamares sotul meu s-a nascut la 1 .01.1955 . are lucrati 29 de ani si 7 luni. din care 12 ani de grupa I de munca si 5 ani grupa II de munca. acum nu are nici un ... (vezi toată discuția)