Pai problema e ca de la RAR a primit certificatul de autenticitate. Setul de acte pentru inmatriculare a fost complet. Are si cartea vehiculului cu numele lui inscris. Masina nu a fost confiscata. El doar nu a primit talonul (si-mi zice ca e emis deja).
Am inteles - In cazul in care el solicita in instanta contravaloarea vehiculului, eu cum pot sa fac acelasi lucru avand in vedere ca mi l-a vandut o persoana cu domiciliul in Germania?
In 2011 am achizitionat din Germania un autovehicul uzat, provenit din Grecia. Autovehiculul era inmatriculat temporar in Germania. L-am inmatriculat fara probleme in Feb 2012 in Romania.
Acum 1 luna l-am vandut. Cumparatorul spune ca nu i s-a eliberat certificatul de inmatriculare pe motiv ca autovehiculul ar fi declarat furat in Grecia. Nu a primit nimic in scris de la serviciul Inmatriculari. Cumparatorul a primit cartea vehiculul, vehiculul fiind inscris actualmente pe numele lui.
Intrebarile mele sunt:
- Ce se poate intampla in continuare?
- Sunt pasibil de ceva?
- Ce pot face ca sa il ajut pe cumparator (e o cunostinta, eu nu am avut cunostinta de aceasta problema cand i-am vandut masina).
Imi poti spune te rog pe ce temei ai contestat ridicarea masinii? Ai putea sa ma indrumi cum sa fac sa contest si eu?
Si mie mi-au ridicat masina ieri, pe motivul ca era parcata la mai putin de 25 metri de trecerea de pietoni (aflat la telefon de la Politie). Cand am fost sa o ridic nu mi s-a dat nici o hartie in afara de procesul verbal de predare-primire de la Servicii Publice SA si chitanta pentru cei 430 ron. Pe scurt, eu nu am procesul verbal de contraventie, nu am nici o comunicare scrisa cu politia.