avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare auto ABUZIVA Iasi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare auto ABUZIVA Iasi

Buna ziua. Astazi, 12.06.2014, la ora 11:05 mi-a fost ridicata masina de pe strada General Henri Mathias Berthelot (in procesul verbal scrie doar Berthelot). Aceasta a fost dusa in zona Carrefour Felicia, in procesul verbal al politiei locale specifica faptul ca, citez :" A stationat neregulamentar cu auto marca WV cu numar de inmatriculare GL 45 EBI pe str. Gen. Berthelot in zona de actiune a indicatorului oprire interzisa", mai jos scrie fapta este prevazuta de..articole pe care nu le pot descifra, dandu-mi doar un avertisment si 3 puncte penalizare. Numele meu este scris Sandru, nu Șandru, asa cum ma cheama defapt.
In procesul verbal de predare-primire al Serviciului public Iasi S.A este scrisa gresit adresa mea de domiciliu (Regimeatul, in loc de Regimentul).
Mentionez faptul ca sunt student de 3 ani in cadrul Universitatii Al. I. Cuza, langa care parchez cam tot de atata timp, doar acum s-a intamplat sa tracteze masini, de cand au asfaltat in zona respectiva (normal, doar e campanie electorala). Sunt si reprezentant medical, avand autocolant cu Crucea Rosie pe parbrizul masinii, masina fiind totodata parcata si langa Spitalul de Urgente. In total am avut de platit 430 de lei taxa de "eliberare a autoturismului", mare gaura in bugetul unui student care este din alt oras. Cand am vrut sa cer explicatii secretara mi-a zis la telefon ca "nu avem sef", cand am intrebat-o cu cine as putea vorbi despre aceasta ridicare a masinii.
Intrebarea mea: Cum ma sfatuiti sa fac contestatie, cat mai detaliat posibil va rog si daca exista sanse de castig al procesului. Eu doresc doar restituirea celor 430 de lei pe care practic am fost OBLIGAT sa-i platesc, intrucat stationarea masinii in parcarea lor costa 120 RON/ zi. Astept raspuns, multumesc frumos! :D
Cel mai recent răspuns: Bachus20 , utilizator 11:49, 19 Iunie 2014
Mai demult era parca o problema prin capitala cu firme private care riducau autovehiculele oamenilor. Atunci am auzit de cateva cazuri castigate pe motiv ca o firma privata nu are voie sa iti ia (ridice) un bun fara ordin judecatoresc. Asta era in urma cu cativa ani, nu stiu daca s-a modificat ceva in legislatie de atunci, poate vre-un coleg mai experimentat te va ajuta. In primul rand vezi daca firma de ridicari auto este privata (presteaza servicii pt municipalitate) sau este chiar a primariei. Daca e a primariei atunci parca lucrurile stau diferit,...

P.S. Nu inteleg de ce spui ca e abuziva,.... In mai multe orase (cam toate resedintele de judet) se practica. Din cate spui recunosti ca nu erai parcat tocmai regulamentar. Acum vezi ce poti sa faci cu sfatul de mai sus.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
CountPorcula1987, utilizator
Ideea este ca eu nu spun ca nu sunt de acord cu sanctionarea de catre politie. Sunt revoltat de faptul ca o firma privata (cam fantoma din cate am inteles) are voie sa-mi ridice bunul personal, sa mi-l duca intr-un gang de masini in care 80% sunt deja parasite (jur ca arata ca un cimitir de masini) si nici macar sa nu ma atentioneze in privinta asta. Primul gand al oricarui om pe lumea asta cand nu-si mai vede bunul, este ca i-a fost furat! Si mai sunt si motivele spuse in post-ul anterior de ce as dori sa-mi fie restituiti banii. Toata lumea plateste si uita..pai chiar asa de fraieri am ajuns ca o firma privata cu un teren de 1000 de m patrati, 2 tonete cu 2 angajati care stau sa pice (si tonetele si angajatii) si 2 masini de tractare sa-si impuna taxa de sechestru al masinii? De cand asa ceva, sa-mi puna sub sechestru masina, dar ce sunt suspectat de omor cu 2 cadavre in portbagaj? Sa nu mai zic si de penibilul absolut, trebuie sa mai platesti si 120 RON/zi in care sta masina acolo..pai sunt masini acolo care stau de zeci de luni, oare cat ar trebui sa plateasca oamenii respectivi ca sa le "elibereze"? E absurd!
Sal.
am patit si eu ceva de genul intamplarii tale, doar ca mie mi-a ridicat masina din fata la directia de Finante (langa Hala Centrala), am platit tot 430 ron,am facut contestatie pe motiv ca nu mi-a indicat exact in PVC locul unde zic ei ca am oprit si am incalcat legislatia lu' peshte [au scris doar strada Anastasie Panu....fara numar sau alt detaliu prin care sa imi dovedeasca exact locatia], al 2-lea motiv de contestatie a fost ca agentul care a incheiat PVC-ul nu era acelashi agent ce a constatat contraventia (era politista bruneta care e zi de zi la ghereta aia de langa Carefur). In prima instanta asta este solutia deocamdata pana se apuca doamna instanta sa redacteze sentinta :
"02.06.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C03
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: nu se impune aplicarea sancţiunii

Document: Încheiere de şedinţă 02.06.2014",
[/b
] uita-te si tu: [ link extern ]

daca nu face apel politia locala sau firma lu' peste prajit care ridica autoturismele, le cer si daune morale.
Bafta!
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
laur007, utilizator
Multumesc din suflet! Si eu voi face contestatie, nu-i las eu asa! Majoritatea oamenilor pierd din prima lupta fiindca nici nu incearca! E pacat oameni buni, sunt banii vostri munciti, nu mai lasati hotii sa va jecmaneasca! Multumesc din nou pentru raspuns laur, nu-i lasa pana nu le darama si tonetele alea blestemate!! O zi faina iti doresc si fara incidente cu incompetenti de genul!
Laur,

Imi poti spune te rog pe ce temei ai contestat ridicarea masinii? Ai putea sa ma indrumi cum sa fac sa contest si eu?

Si mie mi-au ridicat masina ieri, pe motivul ca era parcata la mai putin de 25 metri de trecerea de pietoni (aflat la telefon de la Politie). Cand am fost sa o ridic nu mi s-a dat nici o hartie in afara de procesul verbal de predare-primire de la Servicii Publice SA si chitanta pentru cei 430 ron. Pe scurt, eu nu am procesul verbal de contraventie, nu am nici o comunicare scrisa cu politia.

Mersi,
Mihai.

Alte discuții în legătură

Autoturism ridicat neregulamentar ContSters179979 ContSters179979 Buna ziua. In data de 27.05.2011, mi s-a ridicat masina de pe Splaiul Independentei. Mergand la firma care imi ridicase autoturismul, mi se inmaneaza o ... (vezi toată discuția)
Amenda assportiva assportiva Buna ziua ! Am parcat masina in zona de actiune a indicatorului \"Oprirea interzisa cu EXCEPTIA auto. Dechatlon (acesta fiind un magazin)\" si am fost ... (vezi toată discuția)
Parcare spic radusb radusb Pe 17 mai 2010 mi-a fost ridicata masina de pe Mihai Bravu (Bucuresti), din zona gurii de metrou Iancului, cea dinspre Dimitrov (intre Dimitrov si Pache ... (vezi toată discuția)