Buna ziua !
Am parcat masina in zona de actiune a indicatorului "Oprirea interzisa cu EXCEPTIA auto. Dechatlon (acesta fiind un magazin)" si am fost amendat de doi agenti de politie pe motiv ca am fost parcat neregulamentar. In procesul verbal agentii au precizat ca masina a fost parcata sub indicatorul "oprirea interzisa" fara a mai lua in calcul ca indicatorul mai era insotit de o exceptie. Tin sa precizez ca nu a fost o sesizare prealabila a celor de la magazinul Dechatlon cum ca am parcat masina acolo, ci pur si simplu agentii au trecut intamplator prin zona si s-au gandit sa ma amendeze. Am sanse sa mi se anuleze amenda in instanta avand in vedere cele spuse mai sus? vreau sa stiu daca au fost indreptatiti sa ma amendeze fara a lua in calcul acea EXCEPTIE de sub indicatorul Oprirea interzisa....au dreptul sa treaca peste o exceptie care este pusa sub un indicator? ei m-au socotit doar cu "prima parte" a indicatorului ...adica Oprirea interzisa.
Da ! Daca lucrezi pe undeva fa-ti un ordin de serviciu catre "Dechatlon ", du-te la o secretara de acolo, cu o cutie de bomboane sa-ti puna o stampila si cred ca se rezolva. Acuma depinde cat e amenda, ca sa merite o asemenea frasuiala.
Nu trebuie sa fii angajat la Dechatlon ca sa poti parca acolo, poti fi si client fiindca am fost si am intrebat daca parcarea este privata si destinata doar angajatilor si mi-au raspus ca pot parca si clientii. Acum ceea ce mi-ati scris dvs. ar fi fost mai logic sa faca politia inainte sa ma amendeze,nu sa umblu eu sa-mi demonstrez nevinovatia. Cei de la Dechatlon au ramas surprinsi de ce mi s-a intamplat si mi-au zis ca nu s-a mai intamplat asa ceva pana la mine si au ani buni de zile de cand functioneaza acolo.
Se poate formula contestatie si eventual cere instantei sa formuleze o adresa catre magazin prin care sa solicite relatii privind regimul parcarilor in zona respectiva.
Multumesc pentru raspuns d-le avocat. Eu mi-am formulat singur contestatia si o voi depune luni, insa nu am stiut sa invoc niciun articol in aparare mea. Eu stiu de cand am facut scoala de soferi ca indicatoarele trebuie luate si socotite intru-totul (adica cu tot cu exceptii atunci cand este cazul), iar in acest caz poti intra sub incidenta legii doar daca exista o sesizare prealabila din partea celor carora le este adresata acea exceptie, insa in acest caz nu a fost vorba despre asa ceva. Mai mult de atat eu stiam ca agentul constatator trebuie sa descrie cele gasite la fata locului ad literam...nu inteleg de ce au scris in procesul verbal ca masina era sub indicatorul Oprirea interzisa fara sa precizeze ca mai era o exceptie sub acel indicator. Eu cred ca au facut intentionat doar ca sa ma amendeze fiindca daca nu era o problema acea exceptie in a ma amenda pe mine trebuia sa o treaca in procesul verbal si sa nu o omita. Daca gresesc va rog sa ma iertati pentru ca nu am studii juridice si in acest caz chiar nu stiu sa invoc vreun articol in apararea mea...chiar am cautat in codul rutier si nu am gasit niciun articol lamuritor in cauza mea.
Amenda pentru parcare
lala21
Am luat o amenda pentru parcare, nu am semnat nimica, pe bulevard in Deva. in dreapta sunt locuri de parcare si sunt 2 benzi pe sens, linie intrerupta intre ... (vezi toată discuția)