Buna ziua!Recent am primit o amenda de la politia locala pe motivul ca as fi fost parcat acolo unde am indicatorul Oprirea Interzisa,doar ca acolo unde am fost eu parcat desi e indicator care sa arate ca oprirea e interzisa,exista trasat pe jos si loc pentru parcare,iar eu am fost oprit chiar in locul de parcare!
Intrebarea mea este,daca contest amenda si pierd in instanta sunt obligat si la plata altor cheltuieli sau ramane doar sa platesc amenda?
Sunteti sigur de asta?Intreb pentru ca nu ma pricep si am vazut ca unii oameni spun ca e dreptul meu sa contest amenda in 15 zile si ca daca pierd nu trebuie sa platesc nimic altceva in plus pe langa banii de amenda si altii care spun ca se platesc cheltuieli de judecata daca pierd.Am cautat pe tot internetul si nu gasesc nicaieri o informatie precisa care sa ma lamureasca daca e sau nu dreptul meu sa contest o amenda fara sa platesc cheltuieli de judecata.Cu inca o intrebare va deranjez,are importanta ca instiintarea primita de la politia locala sa merg la ei la sediu sa-mi ridic procesul verbal pentru faptul ca am parcat intr-o zona cu oprirea interzisa era semnata de un alt agent decat cel care mi-a completat ulterior procesul verbal...ca am citit pe internet ca procesul verbal trebuie completat de agentul constatator nu de altcineva si eram curios daca as putea sa ma leg si de treaba asta in cazul in care o sa contest amenda + sa duc ca dovada si o poza cu strada unde eram parcat? Multumesc!