avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire ...

Amenda stationare/oprire interzisa intr un loc nemarcat ca oprire interzisa

Buna ziua am primit amenda cu proces verbal la stergator ca am parcat pe interzis. problema e ca nu exista nici un semn care sa specifice asta pe toata strada. Strada nu e sens unic, si are cate o banda pe sens. Cum poate sa fie valida amenda asta si cum agentul de locala are tupeu sa faca proces verbal in situatia asta.

evident locul de parcare nu era cu plata

Se poate contesta amenda ? Mie mi se pare ca nu are cum sa fie valida

Ps parchez cam in acelasi loc de un 1 an si nu am primit nici o amenda pana saptamana asta si nici nu am vazut in parbriz la celelate masini amenzi pana saptamana asta.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
_stefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:29, 16 Martie 2022
Sunteți sigur ca ce ați găsit la ștergător e un PV de contravenție? Sunteți identificat dvs. (cum? ) ca șofer, pentru că amenzile nu se dau autovehiculelor, sunteți trecut cu datele din cartea de identitate, cu CNP, sunt menționate articolele de încălcare a codului rutier și cel de sancționare, e trecut numele și funcția agentului constatator, vreun martor care sa confirme ca nu s-a putut face înmânarea PV din cauza ca nu erați de față? Procedura de comunicare conform OG 2/2001 nu prevede treaba cu lăsatul la ștergător.
N am folosit termenul corect, foaia e intitulata "Comunicare" si instinteaza posesorul autovehicului ca a savarsit contraventia de a parca pe interzis, si ca, contraventia a fost inregistrata. E trecut doar numarul de insigna al politisului de locala si marca si numarul de inmatriculare al masinii mele

Intrebarea mea e daca sunt valide amenzile pentru oprire interzisa in cazul in care nu este semnalizat cu indicator de oprire interzisa in vreun loc pe strada
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
_stefan, utilizator
Nu am de unde sa stiu cum e cu parcarea pe strada respectiva. Puteti contesta orice PV de contraventie, daca aveti probe ca situatia nu e cea descrisa si sanctionata in codul rutier.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea intezisa - "amenda cu un pliant" DoruM29 DoruM29 Buna ziua, am avut masina parcata pe o strada cu indicatoare de Parcarea Intezisa. Am gasit in prabriz un \"pliant\" de la Politia Rutiera, pe care sunt ... (vezi toată discuția)
Ridicarea auto este legala sau nu? abanu abanu Buna seara, In ziua de 18 iulie 2013, orele 14, am parcat neregulamentar in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa, fara a bloca traficul rutier, ... (vezi toată discuția)