avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Parcare

Buna ziua,

Exista vreo lege/art in care este precizat cine ofera amenzi de parcare neregulamentara in urma unui apel la 112? Din cate am inteles, la un astfel de apel catre serviciul de urgenta 112 vine un echipaj al politiei locale.

De asemenea as vrea sa stiu daca exista undeva explicat in lege ce poate reprezenta un indicator "Oprirea interzisă". Mentionez ca am fost amendat pe baza art 142 al a, in cazul meu se facea referire la un semn aplicat de proprietarul care a facut sesizare (un P taiat).

Va multumesc,
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
Costin_Vasile, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 19:52, 28 Octombrie 2019
Amenzile sunt date de politia locala.
Ati parcat în fața unei căi de acces, curte sau garaj?
Am parcat in interiorul unei proprietati private (complex locuinte). Imi puteti spune daca gasesc undeva in lege aceasta informatie legata de acordarea amenzilor de parcare ?
Multumesc!
Amenzile pentru parcare, cele rezervate se dau in urma unei hotarari de consiliu de la primaria din zona respectiva.

Amenzile pentru parcatul ilegal, in zona de actiune a indicatoarelor de interzicere, se dau pe baza OUG 195, articolul specificat de dvs mai sus.

Daca ati parcat intr-un spatiu privat, nu pe un loc rezervat, nu ati blocat o cale de acces, sau in raza indicatorului oprirea interzisa, procesul verbal este nul, sfatul meu e sa-l contestati, nu puteti fii sanctionat pentru ca ati parcat in raza unui indicator care nu exista, deoarece P-ul ala taiat nu este prevazut articolul respectiv.

La mentiuni ati specificat acest lucru? Au facut agentii poze sa aiba "dovezi"?
mariustz, utilizator
1. Din acest motiv am inceput aceasta discutie, deoarece contestatia mea trebuie sa fie bazata pe anumite articole din lege. Am vazut nenumarate exemple de Plangeri Impotriva Proceselor verbale de contraventie si in toate se face referire la articole si puncte din lege. Nefiind de specialitate imi este foarte greu sa fac referire la acestea. Amenda este in valoare de 580 lei si nu am putut contacta un avocat pentru a ma reprezenta considerand ca "nu face daraua cat face ocaua".

2. Am fost sa platesc contraventie, iar cei de la Taxe si Impozite mi-au spus ca Procesul verbal este prost intocmit din mai multe motive:
a) tipizat vechi cu 2 zile plata la jumatate;
b) nu era specificat in nici un fel plata la jumatate;
Dupa aceasta m-am interesat si politistul constatator nu era de la locala, lucru care mi-a atras atentiase deoarece ei s-au prezentat in aceasta locatie privata la In urmai unei solicitari si din acest motiv am intrebat daca exista undeva specificat "cine se prezinta la fata locului in cazul unei reclamatii de parcare neregulamentara la nr de urgenta 112".

3. Nu exiata nici o dovada fizica care sa ateste vinovatia mea.

4. Asa cum am spus mai sus, nu sunt de specialitate si imi este greu sa specific in termeni legali ca acel indicator nu exista si ca se face referire la un "P taiat" , considerat de agnt "indicator rutier".

Va multumesc pentru ajutor.
Nu trebuie sa fiti de specialitate.

Mergeti la primarie si achitati o taxa judiciara de 20 lei, cu chitanta si cu plangerea mergeti la judecatoria din procesul verbal si depuneti contestatia.

Puteti motiva in contestatie ca incadrarea este facuta gresit iar fapta nu exista, spuneti ca acolo nu exista un asemenea indicator si ati fost amendat degeaba de politie, solicitati dovezi celor de la politie care sa sustina cele spuse, va recomand sa mergeti iar in acel loc sa faceti 2-3 poze si sa le adaugati la dosar.

Formulati plangerea sub forma:

Către Judecătoria X,
DOMNULE PREȘEDINTE,

Subsemnatul X domiciliat in X identificat cu CI seria X nr 12345, CNP: 12345678 in calitate de Petent/Contestator depun prezenta

PLÂNGERE ÎMPOTRIVA PROCESULUI-VERBAL DE CONTRAVENȚIE
seria XXX numărul 12345 din data de 1/11/1111, încheiat de agentul x de la Politia Politia Locala X

MOTIVE:

În fapt, in data x am parcat auto marca nr in zona x, a venit poilitia anuntata prin 112, m-a amendat pentru o fapta ce nu exista fiindca acolo nu este amplasat indicatorul la care face referire articolul incadrat in procesul verbal... etc etc

Prin urmare, consider ca agentul a facut un abuz fata de mine, dorind sa ma sanctioneze pe ceva ce nu corespunde cu realitatea.
Atasez la aceasta plangere procesul verbal de contraventie.

Solicit anularea procesului verbal de contraventie mentionat mai sus.
Solicit judecarea si in lipsa mea.
In drept, imi intemeiez plangerea pe dispozitiile art. 105 C. proc. civ

Succes, spuneti cu cuvintele dvs si adaugati toate motivele ce duc la nulitate, inclusiv ca nu e specificata plata la jumate.
mariustz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație parcare neregulamentară algerob algerob Contestație proces verbal parcare neregulamentară , Mă poate ajuta cineva cu depunerea unei contestații pt un proces verbal eliberat de poliția locală ... (vezi toată discuția)
Amenda assportiva assportiva Buna ziua ! Am parcat masina in zona de actiune a indicatorului \"Oprirea interzisa cu EXCEPTIA auto. Dechatlon (acesta fiind un magazin)\" si am fost ... (vezi toată discuția)
Invitaţie poliţia locală parlucian parlucian Bună. Fratele meu a primit o invitaţie de a se prezenta la sediul Poliţiei Locale din oraşul nostru, Arad, în legatură cu o ... (vezi toată discuția)