avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto declarat furat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto declarat furat

Buna ziua,

In 2011 am achizitionat din Germania un autovehicul uzat, provenit din Grecia. Autovehiculul era inmatriculat temporar in Germania. L-am inmatriculat fara probleme in Feb 2012 in Romania.

Acum 1 luna l-am vandut. Cumparatorul spune ca nu i s-a eliberat certificatul de inmatriculare pe motiv ca autovehiculul ar fi declarat furat in Grecia. Nu a primit nimic in scris de la serviciul Inmatriculari. Cumparatorul a primit cartea vehiculul, vehiculul fiind inscris actualmente pe numele lui.

Intrebarile mele sunt:
- Ce se poate intampla in continuare?
- Sunt pasibil de ceva?
- Ce pot face ca sa il ajut pe cumparator (e o cunostinta, eu nu am avut cunostinta de aceasta problema cand i-am vandut masina).

Multumesc,
Mihai
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:18, 8 Aprilie 2015

Este dsituatie delicata,deoarece in astfel de cazuri autoritatea RAR dispune blocarea datelor de identificare bun mobil-respectiv restrictioneaza dreptul de circulatie al auto pe drumurile publice pana la solutionarea spetei
In atare situatie,exista posibilitatea ca proprietarul sa solicite recuperare c/v bun mobil pe care nu il poate utiliza
Este de preferat solutionarea amiabila,astfel incat sa nu se ajunga la solutionare in instanta
Clarificarea statutului auto,se poate intinde pe parcursul mai multor ani
Succes !
Pai problema e ca de la RAR a primit certificatul de autenticitate. Setul de acte pentru inmatriculare a fost complet. Are si cartea vehiculului cu numele lui inscris. Masina nu a fost confiscata. El doar nu a primit talonul (si-mi zice ca e emis deja).

Am inteles - In cazul in care el solicita in instanta contravaloarea vehiculului, eu cum pot sa fac acelasi lucru avand in vedere ca mi l-a vandut o persoana cu domiciliul in Germania?
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2015
p_mihai_ro, utilizator
In raport de interesul dvs aveti dreptul sa va instituiti cu pretentii impotriva vanzatorului bunului mobil
Situatii de suspiciune de furt auto,apar inclusiv la interval de 1,5,10 ani ani de cand auto circula pe drumurile nationale
Problema este generata de traseul birocratic a fiecarei autoritati din tarile de provenienta a bunurilor mobile,neexistand o baza unica de date ,astfel incat periodic se comunica lista auto declarate furate in tara de origine,iar autoritatea nationala RAR intervine numai in situatia in care detinatorul auto solicita serviciu la RAR sau ITP,ocazie cu care proprietarul/detinatorul afla ca auto este declarat furat
Se va face o ancheta penala.
E greu de spus ce veti pati si daca veti pati ceva...
Depinde de prea multe lucruri.
Repet ,problema ca RAR initial a eliberat certificatul de autenticitate al bunului mobil este problema distincta in raport de faptul ca auto -in urma verificarilor se afla in baza de date internationala drept furat
Aspectul ca detinatorul auto nu a primit talonul ,are drept consecinta restrictionarea dreptului de utilizare auto pana la finalizarea cercetarilor
Dvs daca doriti recuperare c/v auto,aveti dreptul sa va instituiti cu pretentii impotriva vanzatorului din Germania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat din germania, fără să văd în acel moment, un auto declarat furat în 2009. l-am înregistrat la fisc dar nu am continuat și la poliție, ce pot face ca s-o înmatriculez? DragosJam DragosJam Buna ziua.Am cumparat un auto cu mentiunea in talon la observatii AUTO DECLARAT FURAT IN GERMANIA . Nu am vazut asta la cumparare .Am declarat masina la ... (vezi toată discuția)
Masina declarata furata 0v11 0v11 Salut! Inainte de toate țin sa precizez ca sunt la prima postare pe un forum si imi cer scuze daca trebuia sa pun intrebarea in alta categorie a ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină înmatriculată, care ulterior s-a dovedit a fi furată. cum este posibil să fie înmatriculată o astfel de mașină și ce pot face ca să-mi recuperez banii? ContSters463957 ContSters463957 Bună ziua vă scriu în speranța că voi primi un răspuns din partea unei persoane autorizate în acest domeniu. Am cumpărat în ianuarie 2018 un ... (vezi toată discuția)