avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Activitate gromaneco

Activitate gromaneco

adisan a scris:

În ce stadiu este dosarul de divorț?


In stadiul Intampinarii, daca m-am exprimat corect.

si, da, sotia doreste exercitarea autoritatii parintesti exlusiva

Deasemenea, prin mine va transmite tuturor multumiri pentru sfaturile ce ati avut rabdarea si intelegerea a i le da!
BUna ziua,
O buna prietena se afla in situatia urata de a divorta.
Situatia se prezinta pe scurt asa: familia celor doi da nastere unei fetite.
Sotia cu serviciu stabil de calificare inalta, sotul fara un serviciu stabil.
Sunt de acord sa emigreze in Europa impreuna cu copilul de sub 5 ani. El nu se acomodeaza, nu isi gaseste de lucru, ea gaseste doua job-uri cf. studiilor.
Revin in tara impreuna cu copilul la cererea si insistentele lui dupa doar cateva luni.
Reveniti in Romania, situatia in familie se degradeaza, atat financiar cat si emotional. Intre timp el incepe o relatie (sau mai multe?) cu alte femei, sotia avand dovezile inselaciunii.
Reiau impreuna in considerare emigrarea, dar in ultimul moment el se razgandeste, introducand in acelasi timp in calitate de reclamant proces de divort impotriva sotiei.
Sotia pleaca impreuna cu copilul, lucru cu care reclamantul e de acord. In cadrul procesului el cere divortul din culpa comuna, sustinand ca nu e este sustinut afectiv de pârâtă in dezvoltarea personala.
Sotia doreste ca desfacerea casatoriei sa se produca din culpa exclusiva a sotului.
Ea, din cate mi-a povestit, nu are nici o experienta in domeniul juridic sau legata de sala de judecata, eu incercand sa descriu povestea in termeni cat mai exacti apropiati eventual domeniului dumneavoastra de expertiza si respectandu-i intimitatea intr-o masura cat mai mare.

Motiv pentru care va roaga sa-i dati cateva sfaturi despre cum sa trateze intreaga poveste ce se asterne in fata ei (eventual nu doar sfaturi juridice ci si de comportament in fata judecatorului, in instanta de judecata, etc. izvorate din experienta dvs.) astfel incat sa foloseasca tot ce poate inspre favoarea ei si a copilului.

Va multumesc anticipat,
Cu respect.
Buna ziua,
Am emigrat in Germania in luna august 2008, pana in luna mai a aceluiasi an lucrand la o singura firma (Romtelecom) incepand cu noiembrie 1988.
Anul acesta am primit o invitatie la Casa de Pensii a statului german pentru clarificari in privinta perioadei lucrate de mine inaintea emigrarii. Acestia mi-au spus ca trebuie sa le aduc (pe langa altele,) toate documentele semnificative privit contributia mea la Casa de Pensii din Romania (in acest caz Cartea de Munca si eventual fluturasi de salariu).
Eu, in cadrul Romtelecom, am lucrat o lunga perioada de timp in program de 3 ture, incluzand ture de noapte, sambete, duminici si sarbatori legale, perioada ce nu se reflecta financiar in cartea de munca, acolo aparand doar salariul brut de angajare si recalcularile / renegocierile acestuia. Salariul meu brut in realitatea lunara fiind mai mult decat dublul celui trecut in Cartea de Munca si, ca atare, si contributia mea la Casa de Pensii.
Ultimul fluturas de plata (mai 2008), spre exemplu, contine o contributie CAS de cca 4400 RON calculata si platita din ultimul salariu brut + prima de fidelitate primita in urma concedierii colective.
Eh, sunand eu la Departamentul Personal si Resurse Umane din cadrul Romtelecom, am primit vestea ca singura dovada ce o pot primi privind sumele platite in numele meu la CAS, altele decat cele ce ar putea fi calculate din salariul brut notat in Cartea de Munca, sunt doar cele ce includ salariul brut primit pentru turele de noapte, nu si pentru prime, sambete, duminici si sarbatori legale, deoarece pentru acestea din urma nu s-a calculat si platit contributie CAS, lucru infirmat de putinii fluturasi de salariu ce ii mai am in copie sau original.

Intrebarile mele pentru dumneavoastra sunt:
1. Sunt acesti bani (evident platiti in numele meu la CAS, conform fluturasilor de salariu) pierduti in calcularea pensiei mele pentru cei 20 de ani munciti in Romania?
2. In cazul in care apar discrepante majore intre ce mai am dovada cu state de plata lunara ca s-a platit in numele meu la CAS si ce spune Dep. Resurse Umane ca intra in calcul si conform lor s-ar fi platit, ce pasi ar trebui sa urmez, cui ar trebui sa ma adresez mai departe?
3. Exista vreo posibilitate pentru mine de a fi informat despre cuantumul prognozat al pensiei de primit din Romania in cazul meu? (autoritatea germana a facut deja acest lucru pentru anii lucrati in Germania, ajutor de nepretuit pentru planificarea noastra financiara familiala)

Va multumesc pentru rabdare si raspunsuri,
Octavian